88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

טארט דובדבנים על מצע גבינה וקצפת

 

העוגה התפרסמה במגזין חפצים של חודש אוגוסט 

העוגה התפרסמה גם באתר foodsdictionary - מומלץ לצפות באתר

 

לחמם תנור ל-160 מעלות ולהכין תבנית פאי בגודל 24 ס"מ

מצרכים לטארט:

  1. 240 גרם קמח מנופה
  2. 160 גרם חמאה קרה
  3. 80 גרם סוכר עדיף אבקת סוכר
  4. מעט תמצית וניל איכותית
  5. 1 ביצה

הכנת הטארט:

להכניס למעבד מזון או למיקסר עם וו גיטרה את חומרי הבצק וללוש לבצק רך, למי שאין מיקסר, יכול לעשות זאת גם ידנית. לעטוף את הבצק ולהכניס למקרר למנוחה של חצי שעה.

בזמן שהבצק במקרר, להכין את מלית הדובדבנים:

אני השתמשתי בצנצת דובדבנים משומרים, אבל בהחלט אפשר בדובדבנים טריים ולא לשכוח לגלען קודם.

לסנן את הדובדבנים, לא לשפוך את הנוזלים, להכניס אותם לסיר קטן או לקלחת לפזר מעל מעט סוכר ולהניח על האש, לתת לדובדבנים להתבשל מעט עד שהסוכר נמס, לנענע מדי פעם את הקלחת. לנוזלים ששמרנו, להוסיף שתי כפות גדושות קורנפלור ולערבב היטב, לשפוך מעל הדובדבנים ולבשל ביחד עד שהרוטב מצטמצם מעט, הופך להיות סמיך ומקבל צבע אדום יין, לכבות את האש ולקרר.

אם משתמשים בדובדבנים טריים, להכניס לקלחת, לפזר מעל מעט סוכר ומעט מים, לבשל ולנענע את המחבת בעדינות כדי לא לרסק אותם ולבשל עד לקבלת סירופ, לכבות את האש, לקרר.

להוציא את הבצק, לקמח משטח, לשטח מעליו את הבצק עם מערוך בעדינות ולהניח בתבנית פאי, להניח מעל נייר אפיה ולפזר גרגרי חומוס, להכניס לתנור ולאפות בערך רבע שעה עד שהטארט מוכן, לבדוק אם הוא בצבע זהוב, להוציא מהתנור ולקרר.

קצפת וגבינה: 

להכניס לקערה ולהקציף 1 שמנת מתוקה, 1 אינסטנט פודינג וניל, 1/2 כוס חלב ו-1 סוכר וניל עד לקבלת קצפת, להוסיף 500 גרם גבינה לבנה 5%, לערבב היטב ולשטח מעל הטארט, ליישר. 

לשפוך מעל בעדינות בעזרת מצקת את הדובדבנים שהתקררו ולשלוח למקרר לכמה שעות ליצוב.

 זהו, מוכן תהנו

ועוד אחת קטנה

לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא

תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

אם אהבתם, אשמח אם גם תלחצו על אהבתי בצד ימין למטה

ו/או גם על -

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

49 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת