00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

חומוס אבו כאמל

אבו כאמל, סימטת אבטימוס, הרובע הנוצרי, ירושלים

 

מלכודת גרגירים

 

תמיד אחרי שמסיימים טיול בעיר העתיקה בירושלים, עולה השאלה היכן לאכול חומוס. לא פעם אני "נקרע" בדילמה האם לחזור לחומוסיה מוכרת ואהובה (לדוגמא לינא, נזמי, אבו טאהר)  – או שמא להמר על מקום שטרם פקדתי בעבר. ביום שבת סקרנות הגרגירים משכה אותי לראשונה אל מסעדת אבו כאמל, השוכנת בסימטה קטנה במתחם המוריסטן ברובע הנוצרי. מסעדה? זהו דוכן קטן, ארעי, עם כמה שולחנות פשוטים שמפוזרים לידו ברישול. את החומוס כותשים כאן ביד, לא עם מעבד מזון אלא עם מכתש ועלי. הסימנים המוקדמים יצרו תחושה של מוסד חומוס מזרח-ירושלמי עממי אותנטי.

 

 

 

הזמנתי חומוס-פול וחומוס-גרגירים. החומוס היה סטנדרטי, לא מתובל ובעל טעם חסר ייחוד. סתם משחה בנאלית, שהוגשה בצלחת קטנה – בליווי פיתות יבשות מבאסות.

 

 

 

הסלט הערבי היה תפל, עייף ומאכזב. לסלט הירקות שאכלתי לאחרונה במקדונלדס היתה יותר נשמה מלסלט הזה. גם מנה זאת הוגשה בצלחת מיניאטורית – כאילו נדיבות פה היא מילת גנאי.

 

 

על ארוחה שכללה שתי מנות חומוס, סלט ופעמיים שתייה קלה, שילמתי 85 שקלים – יקר בהרבה מהמקובל ברוב חומוסיות העיר העתיקה. מכיוון שלא ביררתי לפני כן מה המחירים, השלמתי בשקט עם רוע העקיצה. יצאתי חומוס.

 

ציון: 2 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת