33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

שזופות ומחייכות

 עוד מעט צהרים.

מסביב שקט של מנוחה ועצלות נעימה.

ובאופק שעת הארוחה מתקרבת ובאה....

פותחת את המקרר ומגלה שרוב המדפים התרוקנו.

ככה, בשקט, מבלי להודיע או להתריע.

מה זה אומר?  שזה הזמן לאלתר.

משהו קליל ומהר.

שוקיים שזופות - (גם "שוקיים" משתזפות באוגוסט!)

1 תפוח עץ גרנד - חתוך לקוביות בינוניות

2  תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות

6 פטריות שמפניון פרוסות

1/4 כרוב חתוך דק

6 עגבניות שרי שלמות

2 שיני שום פרוסות

5 - 6 שוקי עוף

לרוטב

 4- 3 כפות רוטב סויה

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

מלח ופלפל שחור

כ- 3/4 כוס מים

הכנה

מטגנים ומשחימים את הירקות. אותו מעשה עושים גם לשוקי העוף.

מאחדים את הירקות עם השוקיים.

בקערה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.

יוצקים את הרוטב על העוף והירקות.

מכסים, מידי פעם מציצים (לודא - הקלו המים?!),

הופכים את שוקי העוף ( לודא שהם משתזפים היטב מכל הכיוונים). 

הכל, כך בערך כשעה,  על אש נמוכה.

זהו! באותו זמן מכינים תוספת - אורז, פסטה, פירה.... כל אלה, מתאימים מאוד להיות שותפים טובים לשוקיים השזופות.

 

 

טיפ'טן - אם רוצים לארח ולהוסיף קוביות קרח, רצוי קודם להרתיח את המים לקרר ולהקפיא.

כך הקוביות יוצאות שקופות, זכוכיות ויפות מראה!

שבת טובה

ושתצליח המחאה!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת