66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

עוגת טורט לבנה

אקדים ואומר, שאני מרגישה קצת כמו מארי אנטואנט

אשר טבעה את המשפט המיתולוגי "אם אין לחם שיאכלו עוגות":

כשבזמן שכולם מוחים על יוקר המחייה בישראל אני מתעסקת עם מתכונים לעוגות.

לזכותה של מארי ייאמר שכנראה כלל לא אמרה את המשפט הזה. לזכותי אומר, שזוהי עוגה פשוטה- פשוטה. ממש פושטית. בלי קרמים ובלי שום פינפונים ויומרות. צנועה וסגפנית. מה שהפולנים מבינכם מכנים "לייקח".

וגם אני מוחה על יוקר המחייה!

היא לקוחה מתוך הספר "רשליקה" מאת רחל קדמי

אבל מזמן הפכה להיות "העוגה שלנו". ומה מיוחד בה? היא איננה מכילה נוזלים כמעט בכלל, וכשנוגסים ממנה מרגישים מרקם של ענן לבן, רך ואוורירי.

מתכון לעוגת טורט לבנה

מצרכים:

7 ביצים

1 וחצי כוס סוכר

3/4 1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כף שמן

1 כף מיץ לימון

1 כף ברנדי (כך במקור- אני שמתי ליקר לימונצ'לו)

קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

כפית תמצית וניל

 

מפרידים 7 ביצים לחלמונים וחלבונים.

מקציפים 7 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר עד לקצף יציב ונוקשה

מעבירים את קצף החלבונים לקערה אחרת, ובאותה קערת מיקסר מקציפים במשך כ- 5 דקות 7 חלמונים, 3/4 כוס סוכר, כף שמן, כף מיץ לימון, כף ליקר לימונצ'לו ואת גרידת הלימון.

ובינתיים...

מנפים 3/4 1 כוס קמח  עם אבקת האפיה בקערה נפרדת.

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים כף אחרי כף של הקמח לקציפת החלמונים. העירבול צריך להיות איטי בקצב המיקסר אך מהיר בקצב העבודה כדי להמנע מעירבול יתר.

משחררים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים באופן ידני כף גדושה מקציפת החלבונים לקציפת החלמונים והקמח. מערבבים בתנועות קיפול כדי לא לאבד נפח. חוזרים על הפעולה הזו עד שמסיימים לאחד את שתי התערובות.

משמנים תבנית אפייה (26"- ואני השתמשתי הפעם בתבנית בבקה) ואופים בחום של 160 מעלות כחמישים דקות עד שעה. מומלץ לכסות עם נייר כסף את העוגה כעבור חצי שעה כדי שלא תישרף.

מקררים היטב את העוגה לפני שמפרידים אותה מהתבנית, ומעטרים באבקת סוכר מעל.

Viva la Revolution!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת