00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

עוגת שיש (שלא טעמתם מעודכם)

 

מעודכם לא טעמתם כזו. אני מסכימה שעוגת שיש היא עוגת שיש ויחד עם זאת צירוף המרכיבים שכאן עשה אותה לאחרת.

נסו ותהנו גם אתם.  האחריות הקלורית לגמרי עליכם.



עוגת שיש שוקולד

150 גר' שוקולד
1/3 כוס מים חמים
3 כפות קקאו
1 כף סירופ תירס
4 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חלב
2 כפיות תמצית טעם (רום, וניל, שקדים, אייריש קרים וכדו')
300 גר' חמאה בטמפ' חדר
1חבילה שמנת לקצפת עמידה 38%
1/2 3 כוסות אבקת סוכר
6 ביצים גדולות
1/4 כפית סודה לשתיה

תבנית קוגלהוף







להתיז מעט שמן על התבנית ולפזר ומעל קמח. לנענע ולזרוק את המיותר.
לחמם תנור לחום של 165 מעלות.

להניח בקערה שוקולד, מים חמים, קקאו וסירופ תירס. להניח הקערה מעל סיר עם מים רותחים לערבב ולחמם מעט עד שהשוקולד נמס. להניח בצד לקירור.


בקערה, לערבב קמח, אבקת אפיה ומלח.  להניח בצד.


לערבב חלב ותמצית טעם. בקערה גדולה להקציף חמאה וסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית.

להוסיף את הביצים בהדרגה לתערובת החמאה.  תוך ערבול מתמיד להוסיף 1/3 מכמות הקמח ואח"כ מחצית מתערובת החלב וחוזר חלילה. לסיים עם שארית הקמח ולהוסיף את השמנת לקצפת.




להוציא חצי כמות בצק ולהניח בקערה נפרדת.  להוסיף סודה לשתיה ואת תערובת השוקולד המקוררת ולערבב בעדינות.


בעזרת מצקת מרק לשפוך לתוך התבנית המשומנת  פעם מהבצק הלבן ופעם מהבצק החום לשכבה הראשונה. מעל לשפוך את שארית הבצק הלבן ומעל את הבצק החום ושוב שכבה בעזרת המצקת של חום ולבן. 


בעזרת קיסם ארוך או שיפוד עץ לערבב בעדינות את הבצק בתבנית.
להכניס לתנור החם ולאפות כ 65 דקות או קצת יותר, תלוי בתנור. כשקיסם הנכנס לעוגה יוצא נקי העוגה מוכנה.  להוציא מהתנור לחכות מספר דקות ולהפוך את התבנית על צלחת הגשה.


בהנאה


אלינוער



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

59 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת