66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

סלופי ג`ו

סלופי ג'ו ( sloppy joe) הוא כריך  אמריקאי של בשר בקר טחון מבושל ברוטב סמיך ועשיר המורכב מרוטב עגבניות מתקתק ומוגש בלחמניית המבורגר.

יש הטוענים כי המנה הזו הומצאה ב Sloppy Joe's bar בקיי ווסט, פלורידה. יש האומרים כי השם ניתן למנה הזו משום שמדובר בכריך שבו הבשר מונח באופן מרושל (sloppy) בתוך הלחמנייה ונוטה ללכלך את מי שזולל אותו.

כך או כך, מדובר בסנדביץ' טעים לאללה שעבר את מבחני הטעימה הקפדניים של הנסיך שלי ולכן המתכון זוכה להכנס להיכל התהילה בבלוג שלי....

החומרים (6 מנות):

500 גרם בשר בקר טחון טרי

בצל קצוץ גדול

1/2 כוס קטשופ

2 כפות סוכר חום

1 כף סויה

1 כף רוטב ווסטרשייר

מלח, פלפל

 

במחבת גדולה מחממים מעט שמן, מטגנים את הבצל עד הזהבה ומוסיפים את הבשר.

כשהבשר משחים מוסיפים את הקטשופ, סוכר חום, רוטב סויה ורוטב ווסטרשייר, מלח ופלפל.

מכסים את המחבת,  מנמיכים את האש ומבשלים 1/2 שעה עד שהרוטב מסמיך ומקבל צבע ארגמני עמוק.

 

הלחמניות (6 לחמניות גדולות):

4 כוסות קמח

1-11/2 כוסות מים פושרים

2 כפיות שמרים יבשים

2 כפיות סוכר

כף מלח

6 כפות שמן קנולה

2 חלמונים

 

שמים את כל החומרים בקערת המיקסר ולשים עם וו הלישה במשך כחמש דקות. מתפיחים את הבצק במשך שעה עד הכפלת הנפח.

מחלקים את הבצק לשישה חלקים, מכדררים אותם לכדורים בגודל של כדור טניס בערך. מניחים על קרש חיתוך ומוחצים את הכדור בעזרת חותכן תפוחים ליצירת דוגמה. 

מניחים בתבנית ומתפיחים שעה נוספת.

מורחים במעט שמן ומפזרים מלח גס על הלחמנייה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות.

חוצים את הלחמניות וממלאים בכף גדושה מהסלופי ג'ו החם.

בליסה נעימה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת