00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

עוגת שוקולד מושחתת

 

 

20  שנים חלפו ביעף ......................

מזל טוב לאהובתי הגדולה ביקום.  את הסרנדה שלי שבתוך בית לבי.  לעוד מליון שנים של חגיגות ואהבה. 



עוגת שוקולד דקדנטית לחלוטין


להניח על תבנית "26 נייר אפיה, לשמן מעט ולפזר מעל קמח.
לחמם תנור לחום של 175 מעלות.



3 כוסות קמח תופח
1/2 כפית מלח
1/2 2  כוסות סוכר
1 כוס קקאו (לא שוקולית)
1/3 1 כוסות שמן קנולה
1/2 1 כוסות שמנת לקצפת עמידה
3 ביצים גדולות
1/3 1 כוסות קפה חזק מוכן (ללא חלב)
1 כפית תמצית רום


גנאש

1/2 1 כוסות שמנת לקצפת
200 גר` שוקולד


להתחיל עם הכנת הגנאש. להניח קערה מעל סיר עם מים רותחים. להניח בקערה את השוקולד והשמנת לקצפת. לערבב כל הזמן עד המסת השוקולד. להוריד מהאש. לקרר. להכניס למקרר.

 

בקערה גדולה לערבב קמח, סוכר, מלח וקקאו .
תוך ערבול מתמיד להוסיף שמן, שמנת לקצפת וביצים. להוסיף קפה מוכן ותמצית טעם ולערבב היטב. לשפוך לתבנית ולהכניס לתנור ל 40 - 50 דקות.

 


לקרר את העוגה. לחתוך לחצי.

להקציף את תערובת הגנאש ולהניח מחצית מהכמות על החלק התחתון של העוגה ומחצית נוספת על החלק העליון של העוגה. להניח במקרר להתייצבות.

 

קרם שוקולד לדפנות העוגה

100 גר` שוקולד
4 כפות סוכר חום
1 כפית תמצית רום
2 כפות קקאו
30 גר` חמאה
4 כפות שמנת לקצפת


במחבת על אש קטנה לערבב את 4 המצרכים הראשונים. להוריד מהאש. להוסיף חמאה ושמנת לקצפת ולערבב היטב בעזרת כף עץ.

להכניס למקרר. עם התקשות הקרם לצפות את צידי העוגה.

 

 

 

 

ציפוי צבעוני לקישוט


1 כוס אבקת סוכר
1 כפית סירופ תירס לבן
1/2 כפית תמצית רום
2 כפות חלב חם
טיפת צבע מאכל - לא חובה



בקערת זכוכית לערבב את כל המצרכים מלבד החלב. להוסיף את החלב לסירוגין . העיסה אמורה להיות צמיגית.

לקרר . לקשט בכל צורה שרוצים.


בהנאה


אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

58 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת