00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

חזרתי הביתה וגם פאי רברבר

איך מתחילים לכתוב פוסט אחרי תקופה כל-כך ארוכה של שתיקה?
לפני חודש יצאתי לחופשה בחו"ל עם המשפחה שלי לשבועיים שלמים, חזרנו ומשום מה לא הצלחתי להביא את עצמי לשבת מול המחשב, לפתוח את מסך הניהול והעריכה של הבלוג ולהתחיל לכתוב.
אל תשאלו אותי למה, אולי כי רציתי למשוך את החופש ולתת לעצמי מנוחה מהבישול והכתיבה? קשה לי לענות על זה אבל הזמן עובר, המתכונים מצטברים לי על השולחן, התמונות נאספות במצלמה והגיע הזמן לחזור! התגעגעתי :-)
מה שהכי כייף לראות, זה שאתם הייתם כאן, נכנסתם, הצצתם, לקחתם מתכונים, שאלתם שאלות וכמה מכם גם התעניינו מאחורי הקלעים לאן נעלמתי. תודה!!
אז לא נעלמתי, לקחתי פסק זמן ועכשיו אני חוזרת! נראה לי שהגיע הזמן....
 
רק לספר לכם שביולי הבלוג שלי "חגג" 3! (הזמן טס כשניהנים)
ב-3 השנים הללו פרסמתי 317 רשומות ורובן מתכונים, 56 מתכונים תמצאו במדור עוגות - המדור הכי גדול בבלוג ועוד 56 פוסטים במדור "בחירת העורך".
אם תציצו במפת העולם כאן למטה, תוכלו לראות כניסות מניו-זילנד עד הוואי. גולשים מכל העולם מבקרים כאן וזה בהחלט גורם לי לגאווה ונחת.
1,600 מנויים יש לבלוג וגם 1,024 חברים בדף הפייסבוק
ובסה"כ עד היום היו יותר מ-1,700,000 כניסות לבלוג!!
אומרים שאין הנחתום מעיד על עיסתו, אבל כל מי שיש לו בלוג יודע שאחד העמודים היותר נצפים במסך הניהול, זה מדור הסטטיסטיקה! התוצאות בשטח הן אלה שמדרבנות אותי/אותנו להמשיך, לבשל, ליצור, לצלם ולכתוב.
 
אז חייבים להמשיך :-) ואם ביומולדת עסקינן, מתבקש להעלות עוגה כפוסט חזרה לשגרה!
 
בקניות של סוף השבוע נתקלתי באריזה של רברבר אדמדם על מדפי הסופר ונזכרתי בפאי נהדר שאפיתי לפני כמה שנים.
 
 
הרברבר זהו ירק שנראה כמו גבעולי סלרי אדמדמים. אמא שלי הייתה מכינה ממנו קומפוט כשהיינו קטנים. את העלים לא אוכלים (אומרים שהם רעילים), אבל הגבעולים טעימים מאד.
 
את המתכון לפאי מצאתי בפורום אוכל ב-YNET אליו הביאה אותו נטע מנהלת הפורום והיא קיבלה אותו מאישה מכת האמיש שבאזור מרילנד. המתכון סקרן אותי, מה גם שהוא ממש לא מסובך להכנה, הכנתי ולא התאכזבתי!
מתקבל פאי חמצמץ/ מתקתק, מאד כפרי, שונה ומיוחד.
הפעם כשקניתי את הרברבר בסופר לא זכרתי את הכמות הדרושה למתכון ומסתבר שקניתי בערך חצי מהכמות הרצויה, לכן הוספתי  גם דובדבנים לבנים לתערובת והתוצאה הייתה נהדרת.
 
 
פאי רברבר ודובדבנים
 
בסיס: 
2 כוסות קמח 
150 גר` חמאה קרה 
2 חלמונים 
2 כפות סוכר 
קורט מלח 
1-2 כפות מים קרים 

מלית: 
1/2 1 כוסות סוכר (אני שמתי כוס)
1 שקית סוכר וניל 
3 כפות קמח רגיל
2 ביצים טרופות 
1/2 5 כוסות רברבר חתוך - או חצי מהכמות דובדבנים אדומים או לבנים מגולענים.

פירורים: (אופציה)
1 כוס קמח 
1/2 כוס סוכר חום כהה 
50 גר` חמאה 
1/2 כפית אבקת אפיה 
1/2 כפית סודה לשתייה 

להכנת הבסיס: 
שמים את כל חומרי הבסיס (חוץ מהמים) בקערת המערבל ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את המים ומעבדים עד שהבצק אחיד. 
מצננים כחצי שעה.
שטחים את הבצק בתבנית פאי משומנת. מחוררים במזלג. 
* ניסיון לרדד את הבצק לא ממש צלח כי הבצק די נשבר, לכן העבירו את הבצק לתבנית ושטחו אותו על התחתית והשוליים בעזרת כפות הידיים.
אופים את הבסיס 10 דק` בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
 
להכנת המלית:
מערבבים בקערה סוכר, קמח וביצים עד קבלת תערובת סמיכה. מוסיפים את חתיכות הרברבר והדובדבנים ומערבבים עד שכולן מכוסות בתערובת. 
** יש לטפל ברברבר בדיוק כמו שמטפלים במקלות סלרי. יש להסיר את הגידים הקשים קודם לחיתוך לקוביות!

שוטחים את תערובת הרברבר על תחתית הפאי האפויה.

להכנת הפירורים: 
מערבבים את כל החומרים ביד עד לקבלת פירורים ומפזרים על המלית. 
 
** עכשיו עומדות בפניכם שתי אופציות - להכין את הפירורים כפי שמתואר, או לעשות כמוני ולהשתמש בשאריות הבצק שבוודאי יהיו לכם.
אני פיזרתי את פרורי הבצק הנותרים ופיזרתי מעל כשתי כפיות סוכר חום בשביל הקרנצ`יות.

אופים בחום בינוני גבוה (220 מעלות) כ- 10 דקות. מנמיכים ל- 180 מעלות ואופים עוד כ- 40 דקות. 


הערות:

* הבצק יוצא פריך ומתפורר ומאד טעים. מאד חשוב לצנן אותו במקרר לפני שמשטחים אותו בתבנית האפייה ולאחר הקרור יש לתת לו לנוח על השיש כמה דקות לפני שמתעסקים איתו.

* כדאי ליישר קצוות עם סכין חדה או לאפות את הפאי בתבנית פאי נמוכה ולא גבוהה כמו שאני עשיתי. (תבנית פאי בעומק של 2 ס"מ תספיק בהחלט)

* ניתן להגיש חם עם כדור גלידה וניל ליד.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

65 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת