77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

שיעור נוסף בסדנא - קינוחים

 

והיום למדנו בסדנא: קינוחים, כמה שאני אוהבת קינוחים ובעצם מי לא.

היום למדנו להכין: קרם ברולה, טראפלס, מלבי "משודרג", קרם פטיסייר, פחזניות, טארט טאטן אישי וסופלה שוקולד חם.

מתחילים: קרם ברולה.

גליה מסבירה ומדגימה בעזרת אחת הבנות: מחממים שמנת ומקל וניל, מרתיחים, מכבים ומניחים בצד. מקציפים חלמונים וסוכר במטרפה ידנית לקרם חלק, מוסיפים שמנת מתוקה ובהדרגה תוך הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.

                                                   

מכניסים לקוקטים, מניחים אותן בתבנית עם מטלית רטובה כדי שלא יצופו ואופים אותם בתבנית עם מים חמימים עד לקבלת קרום עליון רוטט מעט, מצננים במקרר.

        

לפני הגשה מפזרים סוכר חום ועכשו לברנר שיעשה פלאים לקרם הברולה. למי שאין ברנר יכול להשחים בגריל התנור

                           

הקינוח הבא - טראפלס

   

הקינוח הבא: מלבי, מלבי משודרג מכנה אותם גליה, יש לי מתכון למלבי, אבל המלבי הזה, אכן משודרג

    

מכינים מראש כוסיות או גביעים או מה שמעדיפים, מניחים בתחתית שערות קדאיף שרוככו עם חמאה וסוכר במחבת. אם אין קדאיף אפשר איטריות רגילות כמו שבתמונה, השילוב מדהים ומעל הכל סירופ גרנדין - תרכיז בטעם רימונים.

  

ועוד תמונות

  

הקינוח הבא: קרם פטיסייר

   

את הקרם שמכינים ניתן לחלק לקעריות ולהוסיף טעמים: קפה, נוגט, שזה הכי טעים לדעתי, או שוקולד, תפוז ועוד.

   

ועוד כמה תמונות

   

הקינוח הבא: פחזניות, מכינים בצק, מכניסים לשקית זילוף, יוצרים צורות וגם פחזניות בצורת ברבור. ה-2 יהפכו להיות ראשי הברבור.

                               

והנה הפחזניות חזרו חתיכות  מהאפיה ועכשו למילוי, אנחנו ממלאות בקרם פטיסייר שהכנו, אפשר למלא בכל קצפת שאוהבים

   

תראו כמה יפות הפחזניות הברבוריות

              

הקינוח הבא: טארט טאטן אישי - כמה שהמאפה הזה טעיםםםםםםםם. אפשר לאפות במנות אישיות ואפשר בתבנית גדולה.

מכינים את הבצק עלים לפי גודל התבניות

  

מכינים במחבת קרם קרמל, קולפים וחותכים תפוחים.

   

מכינים תבניות אישיות ומוזגים לתוכם את הקרמל שהכנו ומעל הקרמל את התפוחים ומעל בצק עלים ולאפייה

   

והמאפה חוזר מהאפיה

      

ולבסוף - סופלה שוקולד חם, מכינים את התערובת

   

יוצקים לתבניות אישיות ומניחים במרכז כל מנה עיגול של טראפלס ושולחים לאפייה

 

והסופלה חוזרים מהאפיה, המאפה צריך להיות אפוי מסביב ורך מבפנים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים 

  

 זהו, הסתיימה לה עוד סדנא, מחכה לסדנא הבאה

                                           

לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא

תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

אם אהבתם, אשמח אם גם תלחצו על אהבתי בצד ימין למטה

ו/או גם על -

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

 

                                                                          

                                             

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

45 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת