11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

תפוח אדמה עם שום ושמיר

תפוח אדמה עם שום ושמיר

קייץ בצלחת – כך אני יכולה לתאר את המנה הפשוטה הזאת. ריח של שמיר ובצל ירוק בהכרח מזכיר לי קייץ. בילדותי, כשגרתי באוקראינה, בימים קייצים כשאימא הייתה חוזרת מעבודה הביתה היא תמיד עברה דרך השוק והביאה איתה סלים מלאים בפירות וירקות העונה. באוקראינה, שלא כמו בישראל, לא בכל ימות השנה אפשר ליהנות ממגוון ירקות ופירות (ייתכן וכיום בסופר-מרקטים גדולים יש כבר מוצרים מיובים מחו"ל, לא כך זה היה לפני 15 שנה) לכן בקייץ ממצים עד תום את כל האוצרות שהעונה הזאת נותנת.

 

הזכרון של ריחות מרעננים וטריים לעד יזכיר לי את הימים החמים עם קרני שמש זהובים, עם צחוק ילדים, עם חופש ועם אושר בלתי נגמר. עד היום כשאני מכינה סלט כרוב, כשאני קוצצת בצל ירוק ושמיר, אני רואה בדמותי את אימא שלי, כל כך צעירה, כל כך יפה, עם שיערה הגולש עד הכתפיים, לבושה בשמלה ארוכה, דקיקה לבנה ופרחונית חוזרת מעבודה ומחזיקה בשתי ידיה שקיות מלאות במטעמים. אני ואחותי מחכות לה כבר שעה בחוץ למרות שיודעות שיש עוד הרבה זמן עד שהיא תחזור, וכשאנו סוף סוף מבחינות בה מרחוק, אנו פוסחות בריצה לעברה, מחבקות ואז תופסות את ידידה: "אימא, מה קנית? תוציאי משהו טעים מהתיק...", ואימא שכבר זוממת לארוחת ערב קיצית ומרעננת מנסה להרגיע את המזג החם שלנו: "לא עכשיו, תיכף אני אכין ארוחת ערב, ואחרי זה נאכל דובדבנים ופטל לקינוח". ולנו כבר אין יותר חשק להישאר בחוץ עם חברות. רק להגיע הביתה מהר. רק לפתוח מהר את השקיות שאימא והביאה ולהתחיל לטעום, ולטעום, ולטעום... ולארוחת ערב אימא מתכננת להכין תפוחי אדמה צעירים, כל כך צעירים שאת קליפתם אפשר להסור בשפשוף קל או על ידי גירוד בסכין, עם הרבה שמיר טרי-טרי ושום כתוש. יחד עם זה היא תגיש סלט כרוב עם שמיר ובצל ירוק. ולקינוח פירות. יש יותר קייצי מזה?

 

ואמנם בארץ אני פחות נתקלת בתפוחי אדמה צעירים כאלה, ואמנם שמיר ובצל ירוק אפשר למצוא בכל ימות השנה, אבל עדיין תפוחי אדמה כאלה זה הכי קייץ. וזה הכי מהיר כשלא מתחשק להעביר שעות במטבח בחום ובלחות כמו היום.

 

מרכיבים (3-4 מנות):

6-7 תפוחי אדמה (או כקילו וחצי תפוחי אדמה צעירים קטנים)

מיים לבישול תפוחי האדמה

1 כף מלח

 

50 גרם חמאה

1/2 צרור שמיר

3-4 שיני שום

 

הכנה:

1. לקלף את תפוחי האדמה. לשטוף ולחתוך לרבעים (אם תפוחי אדמה גדולים ממש אז לשמיניות או לקוביות גדולות). לשים לתוך סיר ולמלא מיים קצת מעל הגובה של תפ"א . להוסיף כף מלח ולבשל עד להתרככות (20-30 דקות לערך).

 

2. בזמן שתפ"א מתבשלים לקצוץ דק את השמיר.

 

3. לסנן את תפוחי האדמה ממי הבישול, להוסיף מייד חמאה חתוכה לקוביות, שמיר קצוץ ולכתוש את שיני השום הישר לתוך הסיר.

לסגור מכסה, בהחזיק את הסיר בעזרת מגבת (הוא מאוד חם) כאשר המגבת פרוסה מידית לידית מעל המכסה (צמודה למכסה כדי שהמכסה לא יעוף) ולנער את הסיר היטב עד שרואים שכל תפוחי האדמה מצופים בשמיר ושום.

 

להגיש בליווי סלט כרוב טרי עם הרבה בצל ירוק, שמיר, מיץ לימון ושמן חמניות לא מזוכך.

 

בתיאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nati

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת