66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

קציצות לחם וגבינה

בס"ד

 

קציצות מעולות לניצול שאריות הלחם משבת. במקור המתכון של אהרוני עם שינוים שלי. לי נשאר משבת לחם מרוקאי כמעט שלם (3/4 ממנו) ואיתו הכנתי.

אחלה ארוחת ערב לילדים.

אפשר לוותר על הגבינה ולהכין פרווה כך יכול להתווסף לארוחה בשרית.

 

המצרכים:

שאריות של לחם/חלה/פיתות (שווה ערך ל6-7 פרוסות לפחות, במידה ויש יותר לפי הצורך להוסיף עוד מיתר המצרכים)

חלב להשרית הלחם (השתמשתי במים)

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

2-3 ביצים

מלח, פלפל לבן

פירורי לחם (רק במידת הצורך לאיחוד התערובת)

שמן לטיגון קל

*אפשר להוסיף עוד סוגי גבינות,בצל ירוק, ירק וככול העולה על רוחכם.

 

אופן ההכנה:

- להשרות את הלחם בחלב כדי כיסוי עשר דקות.

- לסחוט את הלחם היטב ולגרד אותו על מגרדת בצד הגס. להניח בקערה.

- להוסיף את הגבינה המגורדת,הביצים והתבלינים וללוש לתערובת אחידה (במידה והתערובת דלילה להוסיף פירורי לחם).

- לחמם שמן במחבת. ליצור קציצות מעוגלות שטוחות ולהכניס למחבת. לטגן עד להזהבה משני הצדדים.להוציא לניר סופג.

- להגיש עם לבן וסלט ירקות טרי ליד.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת