66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

קראנץ שוקולד ושוקולד צ`יפס

קראנץ שוקולד ושוקולד צ`יפס

בס"ד

 

עוגה מדהימה של מיקי שמו, עוגת השמרים הכי אהובה עלינו.
כמות הבצק מספיקה ל-3 עוגות. המתכון מוגש לכם בצורתו המקורית. אני שיניתי את המלית ובמקומה מרחתי ממרח רוזמרי של פוליבה, יצא מעולה.


חומרים ל-3 עוגות לבצק:

1/2 5 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1/2 שקית שמרית (שמתי 1 כף שמרים יבשים)
3/4 שקית משפר אפייה של שמרית (לא שמתי)
3 ביצים גדולות (מס´ 1)
3/4 כוס מים בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת מ-1/4 לימון
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
1/2 כפית מלח

למלית:
750 גרם ממרח שוקולד השחר (או נוטלה)
1 שקית אינסטנט פודינג עם שוקוצ’יפס
150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד במעבד מזון

לציפוי:
1 ביצה טרופה


לסירופ סוכר (לא חובה,אבל מומלץ בחום):

1/2 כוס מים

3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

- מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
- מכינים את הבצק: מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.

- מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.(שמתי שעתים הספיק בהחלט)
- מכינים את העוגה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
- מורחים את ממרח השוקולד בצורה שווה ומפזרים 1/3 משקית האינסטנט עם השוקוצ’יפס ומגלגלים לגליל.
- חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין משונן, מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת x, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
- מניחים את הצמה בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כ-45 דקות.
- מחממים תנור ל-170.אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים בסירופ בעודה חמה (הסירופ קר). מצננים היטב, מכסים ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.

לא נשאר אצלי אפילו יומים,נאכל בעודו חם.




 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת