00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

רצועות עוף ונודל`ס

22/08/2011

 

 

בימים חמים כאלו,  המחשבה להיכנס למטבח לכמה שעות ולהכין ארוחה טובה, היא אינה מחשבה ריאלית כלל וכלל,
וכל מה שמתחשק הוא לקצר הליכים  ולקבל ארוחה טובה ומשביעה בפחות מאמץ!    


לכן כצעד ראשון העברתי את שעת הארוחה העיקרית בבית משעות הצהריים החמות אל שעות הערב השפויות יותר, וכצעד שני התחלתי בהכנת ארוחות בסגנון של:

"כל הארוחה בצלחת אחת"  



 המתכון הזה של רצועות העוף עם הנודלס והירקות הוא בדיוק מהסגנון הנ"ל והוא יכול להיות מוכן בפחות מחצי שעה עבודה במטבח.

אפילו ניתן לקצר את ההכנה עוד יותר ולהכין את מרכיבי המנה ערב קודם. חותכים את חזה העוף לרצועות מוסיפים את הרוטב מכניסים לקופסא סגורה היטב ושומרים במקרר.
גם את הירקות ניתן לחתוך מראש לגפרורים ולהכניס לכלי סגור היטב ולשמור במקרר.


כל שנותר לעשות ביום שלמחרת, הוא לבשל את הנודל'ס בסיר עם מים רותחים ומלח, להקפיץ את רצועות העוף והירקות בווק או במחבת רחבה.

לחלק לצלחות אישיות, למזוג כוס שתיה קרה לרוויה - ובתאבון!!!


 

 

 

המצרכים:

 


  • 4 חזות עוף חתוכים לרצועות

  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לגפרורים

  • 1 בצל גדול פרוס לחצאי עיגולים

  • 3 בצלים ירוקים חתוכים לחתיכות גדולות (החלק הירוק)

  • 3/4 חבילת נודל'ס

  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק

  • 4 כפות רוטב טריאקי

  •  2 כפות רוטב סויה

  • מעט שמן זית - להקפצת העוף

  • מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט

 


 

                   * כמויות הרטבים לטיבול ניתנות לשינוי בהתאם לטעם וכמות העוף והנודלס. חשוב לטעום ולתבל בהתאם לטעמכם האישי.

 


 

ההכנה: 

 

מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן. זהירות לא לבשל יתר על המידה מאחר והן נכנסות לאחר מכן גם למחבת עם העוף והירקות.

 במחבת רחבה או בווק מטגנים  במעט שמן זית את העוף עד שהוא מחליף את צבעו ללבן, מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.

באותה המחבת מקפיצים את הירקות עד לריכוך קל, מחזירים למחבת את רצועות העוף, מוסיפים את רוטב הצ'ילי והסויה ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך. מוסיפים את הנודל'ס וממשיכים להקפיץ כמה דקות נוספות. 

מעבירים  לצלחת הגשה יפה, או לצלחות אישיות ומפזרים למעלה מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט. 

 

 


 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת