88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עוגת ריבת משמש על מצע בצק פריך שקדים

 

ממליצה לצפות בערכים תזונתיים למתכון

 מצרכים

250 גרם חמאה קרה מהמקרר חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר עדיף אבקת סוכר

1 סוכר וניל

1 כפית תמצית וניל

כפית גרידת לימון

2.5 כוסות קמח מנופה

100 גרם שקדים מולבנים

צנצנת של ריבה או קונפיטורה משמש - אפשר לנצל את סוף עונת המשמשים ולהכין ריבה בבית

תבנית אפיה בגודל 24 - אני הכנתי בגודל 26, יצאה קצת נמוכה, אבל לא להבהל, היא טעימה מאוד

2 ניירות אפייה - אחד לגזור לפי גודל התבנית  

הוראות הכנה:

להכניס למעבד מזון או למיקסר עם וו גיטרה, חמאה, סוכר, וניל, תמצית וניל, גרידת לימון, קמח ו-50 גרם שקדים וללוש עד לקבלת בצק רך ועדין מאוד.

להוציא למשטח עבודה לאסוף את הבצק לכדור, לעטוף בניילון נצמד להכניס למקרר לחצי שעה למנוחה.

לאחר חצי שעה להוציא מהמקרר ולחלק את הבצק לשני חלקים, 3/4 ו-1/4 לשלוח את ה-1/4 למקרר.

לקחת את נייר האפיה שגזרנו לפי גודל התבנית להניח אותו על משטח העבודה, לקמח היטב ולהניח עליו את החתיכה הגדולה של הבצק.

לפזר מעט קמח מעל הבצק ולהניח עליו את נייר האפיה הנוסף, ללוש את הבצק בעדינות לפי גודל התבנית בין שני הדפים

להרים בעדינות את הבצק עם הנייר התחתון, להניח בתבנית כאשר נייר האפיה למטה

למרוח בנדיבות ריבה, ליישר

לפזר מעל את יתרת השקדים

לקחת את הבצק שנותר ולגרר אותו במגרדת מעל העוגה. למי שיש מטריצה ויודע לעבוד אתה, עדיף, זה נותן צורה יפה לעוגה, אפשרות אחרת היא לעשות רצועות של שתי וערב

לאפות בחום 170 מעלות בערך 50 דקות עד שהמאפה מזהיב, להוציא ולהניח את התבנית על רשת לקירור

אני מרחתי על העוגה מעט סירופ דובדבנים שצמצמתי אותו בבישול לעוגה אחרת שהוסיף טעם נפלא לעוגה ולכן העוגה  קבלה צבע אדום

 

לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא

תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

אם אהבתם, אשמח אם גם תלחצו על אהבתי בצד ימין למטה

ו/או גם על -

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

54 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת