00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

מאפיית אבולעפיה

 לפני שבועיים קיבלתי הזמנה לפיקניק נפלא עם משפחתי, עם כיבוד נהדר של מאפיית אבולעפיה המיתולוגית שהפכה כבר לשם נרדף לפיתות טריות. גם היום לאחר כל כך הרבה שנים נשארו הפיתות עם הזעטר והשומשום שלהם הצלחה ענקית ועם השנים התווספו אליהן גם מיני מאפים שונים ומגוונים.


בהזמנה נתבשרתי על פתיחתו של סניף חדש למאפייה הותיקה הנפתח ברח' אבן גבירול 73 בת"א, ולציון האירוע אקבל מאפים לפיקניק המושלם ועלי רק להזמין את משפחתי לפתוח שולחן או לפרוס מפה על הדשא והיתר עליהם. כמובן שבימים חמים כאלו, (בינינו גם בימים אחרים...), כאשר מזמינים אותי לפקיניק ללא מאמץ, אני תמיד בעניין.

ואכן ביום רביעי הזמנתי את ילדי פרסנו את המפה וחיכינו לשליח.... וחיכינו.... הוא אמנם קצת התבלבל בדרך ואיחר אך כאשר הגיע, היו בידיו 5 קופסאות מלאות כל טוב, לא רק לפיקניק אחד אלא לפחות לשלושה!

כנראה שבמאפיית אבולעפיה יודעים דבר או שניים על אירוח וכיבוד!!!!!

 

 

מאחר והציפיה כבר הכניסה אותנו לאוירה הנכונה מייד התיישבנו, סביב השולחן שלפנו את המאפים מהקופסאות והתחלנו במלאכת הטעימות... בכל קופסא היו חמישה סוגי סמבוסקים בטעמים שונים ושתי פוקצ'ות אישיות אחת עם בצל סגול (טעימה מאוד) והשניה עם המון זעתר שומשום וגבינת פטה(טעימה לא פחות) !!

אהבתי את המאפים חלקם יותר וחלקם פחות, אולי בגלל שהשליח קצת איחר והם התקררו מעט. אך טריות המאפים הורגשה בגדול והמגוון היה נפלא, כך שכל אחד יכול למצוא את המאפה האהוב עליו ולהתענג. 

 

 

לאחר כל הטעימות הנפלאות הללו, אם בא לכם גם להתפנק סעו אל מאפיית אבולעפיה והתכבדו מהמגוון המוצע שם
אך אם בא לכם לאפות לבד בבית סמבוסק כמו באבולעפיה, הנה מתכון נחמד של דנה מלמד שמצאתי בעכבר העיר.

 

 סמבוסק מנגולד ופטה כבשים - מאת דנה מלמד


לבצק אבולעפיה:

  • 1 ק"ג קמח

  • 40 גר' סוכר

  • 20 גר' מלח

  • 10 גר' שמרים טריים 

  • 40 גר' שמן זית 

  • 600 גר' מים 


למילוי:

  • 1 בצל קצוץ דק

  • צרור מנגולד

  • כ-20 עגבניות שרי צהובות חצויות

  • 3 כפות שמן זית

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 250 גר' גבינת פטה כבשים מגוררת


לסיום:

  • ביצה טרופה
  • 50 גר' פרמז'ן מגוררת

  • מעט קצח


ההכנה:

  1.  הבצק: שמים בקערית קטנה את השמרים עם מעט מים פושרים וכפית סוכר וממתינים 5 דקות עד להמסה. שמים בקערת המיקסר קמח, סוכר ומים בקערה ומעבדים (אפשר גם עם הידיים). מוסיפים את השמרים ולשים עוד דקה. מוסיפים שמן זית ואת המלח רק בסוף. לשים עוד רבע שעה עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. מתפיחים במשך שעה מכוסה בניילון נצמד ומחלקים לכדורים של 170 גר' (בגודל כדור טניס בערך) ומתפיחים עוד כחצי שעה. 

  2.  המילוי: מפרידים את המנגולד לגבעולים ועלים. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שקיפות. קוצצים את גבעולי המנגולד ומוסיפים למחבת ביחד עם עגבניות השרי. מערבבים ומטגנים עד הזהבה. קוצצים עת עלי המנגולד ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לטגן חמש דקות נוספות ומסירים מהאש. 

  3. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרדדים את כדורי הבצק לעיגול בקוטר של כ- 14 ס"מ. מנחים על מחצית מהעיגול 2 כפות מתערובת המנגולד ומפזרים מעל גבינת פטה.  סוגרים לצורת חצי עיגול ומהדקים היטב בשוליים. מברישים בביצה טרופה, זורים מעט פרמז'ן וקצח ואופים כרבע שעה.



 

    כתובות הסניפים  של אבולעפיה:

רח' יפת 7, תל-אביב יפו טל' 03-6812340

רח' אבן גבירול 73, תל אביב טל' 03-7169522

 

וכולכם מוזמנים!!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת