33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

עוף ממולא באורז, כבד וטחול עוף

עוף ממולא באורז, כבד וטחול עוף

עוף ממולא מנה מושקעת ואהובה לרב משתדלת לבקש מהקצב שיוציא את העצמות ,אבל לא השגתי הפעם בקצביה שעושה זאת והסתפקתי בעוף עם עצמות .
מילויי העוף במלית של אורז בצל מטוגן ושפע כבדי עוף תחול עוף ולבבות, צנוברים ושקדים זה לדעתי שילוב מנצח של עוף רך וקרנצי עם מילוי עסיסי וטעים. אני הוספתי גם תפוחי אדמה ובטטה לאפיה 
את העוף הממולא בפקניקים ניתון לעטוף במספר שכבות ניר כסף לעשות בור לכסות בפחמים ולהדליק מדורה מעל ולאפות בדרך זו כשלוש עד ארבעה שעות ..טעים בטירוף.

1 עוף נקי מנוצות שומן וגידים( אני השתמשתי בעוף במשקל ½1 ק"ג)
את העוף אני מורחת במשרה לילה לפני(מינימום שעתיים )
המשרה 
1 כף רוטב סויה 
1 כפית בהרת
¼ כפית קינמון
½ כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה אדומה בשמן
מעט צ'לי גרוס
1 כף סילאן
4 שיני שום כתושות
שמן זית בכמות לפתיחת התבלינים עד קבלת משחה 
מוריחת את העוף מפרידה את העור מהגוף בזהירות ומורחת גם מתחת העור ואת חלל הבטן.

הכנת המילוי 

½1כוסות אורז בסמטי 
כפית מלח 
3 כוסות ציר עוף/ ירקות(אפשר מאבקת מרק בתית)
להרתיח ולכבות את האש להשאיר בסיר מכוסה 
במחבת רחבה לטגן 
2 בצלים קצוצים עד שקיפות 

להוסיף 
4 כבדי עוף נקיים מגידים וחתוכים 
חופן לבבות עוף
חופן טחול עוף 
לטגן עד שינוי הצבע 
להוסיף את האורז עם הנוזלים
4 שיני שום חתוכות לאורכם
ולתבל 
בהרט 
פלפל שחור גרוס 
צ'לי גרוס 
קינמון 
נענע יבשה 
חופן שמיר קצוץ 
חופן כוסברה/פטרוזיליה קצוצה 
חופן צנוברים קלויים
חופן שקדים גרוסים קלויים
חופן גרעיני חמניה קלויים 
מלח.
לערבב ולכבות את האש 
לקרר מעט למלא את העוף תוך דחיסה להתחיל מתחת לעור ובהמשך את חלל הבטן . 
תפרתי את קרעי העור ואת הבסיס וקשרתי את רגלי העוף זו לזו 

תפוחי האדמה והבטטה 
אני בשלתי עשר דקות 
4 תפוחי אדמה 
1 בטטה גדולה 
קררתי וקלפתי .
תבלתי באותו תיבול של משרה העוף 

הנחתי דף אפיה על תבנית אפיה רחבה יצקתי ¼ מים לתבנית הנחתי במרכז את העוף על צד החזה מסביב תפוחי אדמה והבטטה עטפתי את התבנית בנייר כסף ושלחתי לתנור שחומם ל200 מעלות לשעתיים של אפיה.
כעבור שעתיים הוצאתי את התבנית הסרתי נייר אפיה, הסנפתי את הנחוחות והחזרתי לתנור לשיזוף של חצי שעה .



תהנו


                                                              

                                                  תודה על בקורכם בבלוג ,
אשמח אם תשארו אות לביקורכם בצורת תגובה ואם אהבתם לחצו על - או על  אהבתי  

אתם מוזמנים גם להיות חברים בזולה הכפרית בבן עמי
  בפייסבוק

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת