22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


ולכבוד שבת עוגה מדהימה

 

היי לכולם
מה שלומכם?
שלומנו מצויין, ישנו צוהרים בכיף
בית קריר מזגן כיף, מויי כיף של יום שישי

אחותי וגיסי טסו היום לחו"ל ל-10 ימים
לבודפשט, וינה ופראג
לא יכולנו להצטרף, אך גם אנחנו מתכננים חופשה מגיע לנו

האחינית שלי הזמינה אותנו ואת האחים שלה לארוחת ליל שבת
והחלטתי לפנק בעוגה מיוחדת

רכיבים:

לאצטרובל השוקולד:

לבסיס:

6 ביצים מופרדות

2/3 כוס סוכר

200 גרםשוקולד מריר שבור לקוביות

2 כפות ברנדי

1 כפית גדושה של נס קפה

לקרם:

100 גרםשוקולד

50 גרםחמאה רכה או מרגרינה בטעם חמאה

2 כפיות נס קפה מדולל במעט ברנדי או מים

3 ביצים מופרדות

3 כפות סוכר

לעיטור:

חבילת בישקוטים

לרוטב תפוזים וברנדי:

4 תפוזים

מעט נענע טרייה קצוצה

1/4 כוס סוכר

1/2 כוס מים

1/4 כוס ברנדי תפוזים או ברנדי רגיל

גרידה מחצי לימון

1 כפית קורנפלור

אופן הכנה:

הבסיס:

1. מקציפים את החלמונים והסוכר למשך 8 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה במרקם של קצפת. (אוורירי וסמיך)

2. ממיסים את השוקולד  בסיר כפול או במיקרוגל.

3. מדללים את הקפה בברנדי ומוסיפים אותו לחלמונים.

4. מוסיפים את השוקולד המומס לחלמונים ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.

5. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ונוקשה ומקפלים בעדינות לתוך תערובת החלמונים והשוקולד- קודם 1/3 מהחלבונים ואחר כך 2/3 נותרים.

6. משמנים תבניות אישיות או תבנית מס' 26 ומעבירים את התערובת לתבנית. אופים בחום בינוני 180 מעלות צלזיוס למשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה. (אם מכינים מנות אישיות, זמן האפייה מתקצר)

העוגה תקבל שקע כשתתקרר וזה בסדר.

הקרם:

1. ממיסים את השוקולד עם החמאה והקפה המדולל  וממיסים בסיר כפול או במיקרוגל.  מסירים מהאש , מוסיפים לחלמונים מעט מהשוקולד להשוואת טמפרטורות ומערבבים את החלמונים עם השוקולד.

2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב ונוקשה ומקפלים לתערובת השוקולד, קודם 1/3 מהקצף ואחר כך 2/3 נותרים.

3.  ממלאים את השקע שבעוגה בקרם השוקולד או מצפים את המנות האישיות בקרם השוקולד ומקררים ל 6 שעות.

4. לפני ההגשה מצמידים לעוגה או לעוגות האישיות בישקוטים או חצאי בישקוטים מסביב כדי ליצור דוגמה דומה לאצטרובל. אפשר לזלף על הבישקוטים מעט שוקולד מומס לקישוט.

לרוטב תפוזים וברנדי:

1. מוציאים גרד תפוז משני תפוזים וסוחטים את ארבעת התפוזים למיץ. 

2. שמים את מיץ התפוזים, הסוכר, הברנדי, גרד הלימון והתפוז, הנענע הקצוצה ומחצית מכמות המים בסיר ומביאים לרתיחה.

3. מערבבים את הקורנפלור ברבע כוס מים עד שנוצר נוזל חלק ומוסיפים אותו בזרם דק לתוך התערובת שבסיר, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש ומצננים את הרוטב.

להגשה: 

מניחים עוגות אישיות או פרוסות עוגה על הצלחת ומעטרים ברוטב התפוזים מסביב לעוגה או מתחתיה.

 

 המתכון מחוברת מתכונים גדולה שיש לי  
והמקור יובל אטיאס ב"ס "מטעמים" ירושלים

ואני השתמשתי במיץ תפוזים טבעי, לא יודעת אפילו אם יש תפוזים עכשיולצערי אני רואה שתפוז "חולה מאוד" בקושי הצלחתי לכתוב
את הרשומה, רציתי להעלות תמונות ולא הצלחתי
אני רואה שאין שינויים בסטטיסטיקה יש תגובות ואין צפיות
זה "דנינידן הרואה ואינו נראה"..

 

..:P

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת