00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

גבינה לי/עוגה לי חביבה

 

הכל התחיל ממשבר הקוטג' הגדול, פתאום הבנו שכלל מוצרי החלב יקרים בטירוף. ובכל מיני מקומות התחלתי להתקל במתכונים להכנת גבינות ביתיות. כמובן לא רוקפור ואפילו לא צהובה, אבל גבינות כמו לבנה, גבינת שמנת וריקוטה. וכמו שקורה הרבה אצלי אמרתי לעצמי "את זה עוד לא ניסית" וללא מטרה מוגדרת הצטיידתי בשמנת חמוצה ולבן כדי להכין גבינת שמנת.
ההכנה מאוד פשוטה, בסך הכל ערבוב וסינון והגבינה מאוד טעימה ועשירה. את אחוזי השומן לא חישבתי כי אני לא מתעסקת בסוגיה זו, אבל למי שירצה לנסות את המתכון אציין שיש לא מעט, כי הנוזלים שניגרים במהלך הסינון מביאים מן הסתם לריכוז השומן, וככה אחזוים ההתחלתיים קופצים מעלה באופן ניכר.
אז הכנתי לי גבינה ללא מטרה מוגדרת וככה מצאתי במקרר 300 גרם גבינת שמנת ביתית ואיכותית ללא שימוש. מה עושים, מה עושים? נזכרים במתכון של טארט מדהים של מגי ,שהועלה בפורום"אוכל חלבי" ועשה רושם בלתי נשכח (כמו כל המתכונים שלה!) ומקמבנים אותו עם מתכון נוסף מאחד הבלוגים ברוסית. התוצאה לפניכם- טארט גבינה עם נקטרינות ושזיפים.
הפעם החלטתי לרשום את המתכון עם הנחיות משלי כפי שהכנתי בפועל ולא "לפי הספר" כי פה ושם לא התחברו לי כמה קצוות (תסמונת ידיים שמאליות, אתם יודעים:-) אבל העוגה יצאה ממש מדהימה בזכות שילוב הטעמים והמרקמים.
ומה בסך הכל בן אדם צריך כדי לשכוח קצת מהחום הכבד?

 

גבינת שמנת תוצרת בית

הרכיבים (ל-300 גרם גבינה):
2 גביעים שמנת חמוצה 15%
2 גביעים לבן 3%
1/2 כפית מלח

 

ההכנה:
מערבבים בקערה את השמנת והלבן למרקם אחיד.
מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
מעבירים את התערובת למסננת מרופדת בבד חיטול ומשאירים לילה בטמפרטורת החדר לסינון הנוזלים.
למחרת בבוקר, מעבירים את הגבינה לתוך כלי אטום ושומרים במקרר עד שבוע ימים.

 

 

 

 

טארט גבינה נקטרינות ושזיפים

הרכיבים (לתבנית רגילה מתפרקת בקוטר 24 ס"מ):
לקלתית
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
150 גרם קמח מנופה
1 חלמון
קורט נדיב של מלח
40 גרם סוכר
לשכבת הגבינה
300 גרם גבינת שמנת ביתית
100 גרם גבינת טבורוג
1/3 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1 חלבון
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
לשכבת הפירות
3 נקטרינות ו-2 שזיפים מוצקים חתוכים לקוביות בינוניות כ-3 ס"מ
10 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר
2 כפיות ברנדי

 

הכנת הקלתית:
מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה.
שמים את כל החומרים למעט החלמון במעבד מזון ומעבדים לפירורים דקים.
מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושים בינוניים.
מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומשטחים לעיגול בעובי כ-1 ס"מ,מכסים ושומרים במקרר לחצי שעה לפחות.
בתום הקירור מעבירים את הבצק לתבנית "מעצבים" אותו כך שיכסה את התחתית וחלק מהדפנות בגובה של כ-2.5 ס"מ.
מעבירים למקפיא ל-15 דקות נוספות.
הכנת המלית:
מקציפים ידנית את החלבון עם מעט מהסוכר לקצף רך.
מערבבים את כל שאר החומרים לתערובת אחידה ללא גושים ומקפלים פנימה את החלבון המוקצף.
מעבירים את המלית אל התבנית עם הבצק ואופים את הכל כ-40 דקות עד התייצבות.
הכנת הפירות:
ממיסים במחבת על אש גבוהה את החמאה ומוסיפים את הסוכר.
ברגע שמתחיל להיווצר קרמל מוסיפים פנימה את הפירות ואת הברנדי.
מקפיצים דקות בודדות (כדי שהפירות לא יתפרקו) עד שהמיץ הניגר מהפירות מתערבב בקרמל.
מעבירים את הפירות מיד על העוגה החמה ומקררים לטמפרטורת החדר, מחלצים מהתבנית.
שומרים במקרר ומגישים קר.


הערות ותובנות לרוב:
*אם יש ברשותכם תבנית פאי מתפרקת, כמובן שההכנה והחילוץ יהיו יותר קלים
*משום מה לא הולך לי עם הקרמל כל כך-יצאו לי כמה גושים עקשניים שלא נמסו, אז שלפתי אותם אחרי שציפיתי את העוגה
*העוגה מאוד פוטגנית אבל הקירור לא עשה חסד עם הפירות ויום למחרת החתיכות הצטמקו מעט ולא נראו חגיגי כמו בהתחלה. על פרוסה בודדת זה נראה פחות מבאס והטעם כמובן לא נפגם. חשבתי אולי לעשות זיגוג של ריבת משמשים, כדי לפתור חלקית את הבעיה. טיפים בנושא הרענון יתקבלו בברכה!
*בעיקרון יש לרדד את הבצק בעזרת מערוך ע"ג משטח מקומח קלות, אבל שלי התחיל להדבק ולכן עברתי לשיטה הידנית
*אני חושבת שבמקרה של גבינת שמנת ביתית אפשר לוותר על גבינת הטבורוג (המוצקה יותר) וללכת פשוט על 400 גרם גבינה נטו, ניתן גם להחליף את הגבינה הביתית בגבינה לבנה רגילה 5-9% אבל אז חייבים את הטבורוג/טוב טעם/כנען.
*עוד בקטנה, במתכון המקורי יש לשים ביצה שלמה בבלילת הגבינה אבל הלכתי על הקטע החסכוני והשתמשתי בחלבון בלבד (שנותר מהקלתית), ייתכן שזה קצת פגם במרקם הסופי, אבל ככה זה עם פשרות
*אגב, לא בטוח שהגבינה הביתית יותר זולה מגבינה קנויה, לי פשוט אין סבלנות לעשות את החישוב:-)

 

 

בהצלחה ובתיאבון!




 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת