00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל בטעם של עוד - ממטבחה של יוכי

עוגת יום הולדת - עיסת טופין-טורט

 

 

בסיומו של קורס האפייה אליו הצטרפתי עם הקונדיטור שמשון שמש, הכנו

עוגת יום הולדת לא פחות מזו היוצאת מהקונדיטוריות - כמובן באופן

הבסיסי ביותר. אפשר לשדרג לשפר, לעצב, לגוון - אבל את הבסיס חייבים לדעת.

אז הנה לכם המתכון הבסיסי שהצליח לפחות ב 11 עוגות שעשינו!

ושוב תודה לשמשון שמש על קורס נהדר וכיפי שתרם לנו המון - בתקווה לקורס המשך.

 

עוגת יום הולדת - עיסת טופין - טורט/קורס אפייה עם הקונדיטור שמשון שמש/יוכי68

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

6 ביצים שלמות

180 גרם סוכר

180 גרם קמח

1/4 כוס שמן + 1/4 כוס מיץ תפוזים

1/2 כפית א. אפייה

מעט גרידת תפוז/לימון

 

ההכנה

~~~~~~~~~~~~

מקציפים במיקסר ביצים, סוכר וגרידת תפוז/לימון הקצפה מלאה (מס' דקות)

מקפלים את הקמח ידנית ע"י לקקן.

מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים וממשיכים לקפל.

יוצקים לתוך תבנית משומנת.

אופיםבחום של 170 מעלות למשך כ 30 דקות.

מצננים את העוגה היטב ופורסים ל3 / ל2 לרוחבה.

מרטיבים כל חלק בסירופ סוכר (אחד על אחד), מורחים מעט ריבה אם רוצים ומעל

שכבת קצפת. שמים שכבה על שכבה...מצפים את כל העוגה בקצפת, מסמנים עליה מנות ויוצרים "רוזטות" פרחים

מקצפת על כל מנה ומעל דובדבן.

מקשטים מסביב בקוקוס קלוי או בשקדים גרוסים.

 

התמונה מפלאפון - וזכרו זו העוגה הבסיסית ממנה אפשר להתקדם לאן שרק נחפוץ עם שלל גיוונים.

יוכי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

מהיכן מבקרים אותי?
free counters
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יוכי68 אלא אם צויין אחרת