00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל בטעם של עוד - ממטבחה של יוכי

פילה מרלוזה/מושט מטוגן על מצע פירה וסלט

 

ביום שישי בערב אנחנו רגילים לאכול דגים כמנה ראשונה לסעודה הראשונה של שבת.

בדר"כ מדובר בדגים מבושלים בסגנון מקרואי (כמו שמופיע במתכונים מימין|), מידי פעם אני מכינה דג עם

שקדים - מדהים - אוסיף בקרוב מתכון והפעם הכנתי משהו קצת אחר שכולםםםםםםםםם אהבו!!!!!

דג מטוגן - הכנתי גם פילה מושט וגם פילה מרלוזה על מצע של פירה טעים וסלט טרי - היתה מנה נהדרת וקלילה!

אז הנה המתכון - פשוט וסופר טעים!

 

פילה דג מטוגן על מצע פירה וסלט/יוכי68

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

פילה מרלוזה או פילה מושט או אחר מושרה מס' שעות (רצוי) בלימון ובשום כתוש או חתוך דק.

חופן שמיר קצוץ

ביצה או יותר (תלוי במס' הפילטים)

מלח, פלפל, מיץ מחצי לימון

פירורי לחם או קמח

 

~~~~~~~~~~לפירה~~~~~~~~

כ 7 תפו"א (תלוי במס' הסועדים) מבושלים בקליפתם

בצל גדול קצוץ ומטוגן במעט שמן

מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט ומעט קינמון, כ - 30 גרם מחמאה

 

~~~~~~~~~לסלט~~~~~

ירקות חתוכים:עגבניה, מלפפון,גמבה...אני הוספתי הרבה פטרוזיליה

בצל קצוץ דק

מלח,לימון,פלפל ומעט שמן זית/אחר

 

~~~~~~~~~~~~~ההכנה~~~~~~~~~~~~~

לאחר השריית הפילטים , סוחטים בעדינות את הפילטים  ומעבירים לקערה עם קמח.

מצפים את הפילטים בקמח ולאחר מכן בתערובת הביצים עם השמיר והתבלינים והלימון ואם רוצים מעבירים לקערה עם פירורי לחם מוזהבים.

מטגנים בשמן בעומק בינוני משני הצדדים - לא לשרוף!

מכינים במקביל את הפירה : מבשלים תפו"א עד להתרככות, מקלפים, מסננים ומועכים.

מוסיפים בצל מטוגן עם השמן(אני מעכתי בבלנדר מוט כדי שהילדים לא יראו את הבצל)

מוסיפים, מלח, פלפל, מחמאה, אגוז מוסקט ומעט קינמון.

מכינים סלט ירקות טרי ומסדרים את הכל בצלחת: מנת פירה ומעליה דג מטוגן ולצידה סלט מרענן.

  פשוט ונ-ה-ד-ר!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

מהיכן מבקרים אותי?
free counters
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יוכי68 אלא אם צויין אחרת