00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ממיטב בישוליי (Oriental Cooking)

מתכון לעופות/עופיונים ממולאים באורז/קוסקוס

27/08/2011

בע"ה

עוף ממולא  חגיגי

על מצע

פירות יבשים


שלום לכם קוראיי החביבים והחביבות. התגעגעתם? גם אנחנו! כיף לחזור וכיף עוד יותר להעביר את החופש עם הילדים בצורה נהדרת, מחושבת ומתוכננת מראש על כל פרט. אתמול בשיחה עם גיסתי, היא שאלה אותי אם לא קשה לי החופש איתם. השבתי לה שני דברים: אחד- החופש הגדול אצלנו הוא קצר מאוד, אבל ייתכן מאוד שאילו הוא היה חודשיים מלאים, הייתי כבר מזמן צועקת "געוואלד" ויוצאת מדעתי. והשני- למדתי שאם מתכוננים לחופשת הקיץ מראש, הכוונה- הכנה נפשית באותה מידה של ההכנה המעשית, נרגעים ומיושבים בדעתנו והעיקר לא מקרינים לילדים עצבים, חוסר סבלנות וסופרים לידם בעצבים את הימים שעוד נותרו ל'עונש' הזה.. הילדים יותר רגועים ושמחים ואני מדברת מתוך נסיון. בזמנים שהרגשתי שהם'עול' ושקשה לי מאוד איתם, כך גם הקרנתי את זה לילדים לצערי. אם במודע ואם שלא במודע והם נעשו עצבניים, ממורמרים, עצלנים, מתלוננים על כל דבר והמון, רבו ביניהם בכל עת כשלא היה משהו שהעסיק אותם ואני הרגשתי שבא לי להטיח ראש בקיר מרוב תסכול. וזה תמיד חוזר חלילה. מאליי לילדים ומהילדים אליי.. בזמן האחרון אני מפנימה יותר ויותר שהיחס לילדים שלי צריך להיות בדיוק כמו היחס שאני מעניקה לאנשים מבוגרים ולא פחות כי מה שאתה מקרין להם, זה מה שתקבל בחזרה. הם מבינים הכל. ה-כ-ל!!! אוקיי, אני לא מתיימרת להוציא את עצמי כעת כאמא המושלמת ועדיין, תמיד עושה טעויות ולומדת מהם (מקווה ללמוד מהם יותר נכון ולהפיק את הלקחים הנדרשים) אבל החלטתי להקדיש כמה מילים בפתיח הפוסט הנ"ל לעניין הזה, למעני קודם כל. להזכיר לי לימי החופשה הבעל"ט שיבואו עוד. להזכיר לי שאם אני צועקת לילד כבר עשר פעמים שייכנס להתקלח, ממקום מושבי הנוח על המחשב וגולשת להנאתי , הוא לא יעשה זאת! וכשאזכר לשים לבי לכך, אני אכעס איך הוא לא שומע לי.. אבל תכל'ס הוא יודע שאני לא ממש שמה לב, כי הראש שלי במחשב כעת. והתגובה שלו לגערות שלי, תהיה חיפוש סיבה להתכתש עם אח שלו לחינם.. ולהבדיל, כשהילדים מרגישים שאני איתם. הלב והראש שלי איתם, מבקשת בצורה מכובדת ובטון רגוע,  תוך מבט ישיר לעיניו של הילד שבבקשה, ייכנס כעת להתקלח, הוא עושה זאת מייד. גם אם לא ממש התחשק לו לעשות זאת כעת. אבל אם אני מכבדת אותו, הוא לא ירצה לאכזב אותי. כך זה הולך בחיים. כך הדינמיקה עם בני אדם בחיים! יש לי עוד דוגמאות למכביר לכתוב על כך שמה שאתה מקרין זה מה שאתה מקבל, אך זה באמת לא המקום להרחיב.. מה שכן אוסיף ואומר שלזכותו של הבן שלי ייאמר שאם החופשה הנוכחית עברה עלינו בצורה מדהימה ומנוצלת היטב ועם הרבה רוגע ושמחה, זה בזכות 'סטירת לחי' שקיבלתי ממנו ביום שיצאו לחופש. הוא שאל אם אני יכולה להתייחס רק אליהם ולא לשבת  כל הזמן במחשב. ההלם בא לי עם ההבנה שאני מכורה. מכורה לקריאת בלוגים ובעיקר של אוכל. אני מנוייה לכל כך הרבה בלוגים, וכשאני מתחילה עם הכניסות לבלוגים ועם קריאה של מנויים שלי, אין לזה סוף. פשוט לא! קיבלתי על עצמי באותו הרגע שאת החופש הזה אני מקדישה אך ורק לילדיי עם תכנון מראש של מה עושים. החופש פתאום הרגיש לי אחר. כיף לי פתאום! הכנו ביחד דברים. קישוטים לסוכה, בצקים, יצאנו ביחד להליכה, עשינו ספורט ביחד עם רישום על דף כמה כפיפות בטן כל אחד מאיתנו הצליח לעשות מדי יום, מדי פעם יצאנו בערבים עם אבא לאכול בחוץ משהו, קנינו ספרים לשנה"ל הבאה (מעל אלף שקל. זה מטורף!!!), עטפנו ספרים יחד, קנינו מתנות.. זה החופש היחיד שלא יצאנו לנופש אבל ההנאה היתה מושלמת. כמה שהם היו זקוקים לתשומת הלב הזאת. כמה..

היו מי שראו ולא האמינו- תיבת הדוא"ל שלי בזמן הזה שהחלטתי שאני מתנזרת, התמלאה בעדכון על רשומות חדשות בבלוגים שאני מנוייה להם במספר לא הגיוני. מקווה להשלים אט אט את החסר. את הפוסט הנ"ל לקח לי לכתוב זמן רב. במספר לילות, מאוחר בלילה, כשאני עייפה ומותשת (ולא רק בגלל הילדים, כרגע התחלתי ללמוד משהו בזמן המועט הפנוי שלי עם עצמי), כתבתי והוספתי  בכל פעם עוד קצת ועוד קצת. מה שנשאר, זה להעלות תמונות, להגות, לתקן כאן ולשפר פה.. ולבסוף, בשעה טובה - היא מוכנה לשיגור. 

בהצלחה!

עופות ממולאים הכנתי כבר בעבר, אך עם עופיונים לא היה לי הנסיון וחשבתי שזה אחרת לגמרי (משום מה..) וזו הסיבה שחששתי להכין אותם. אך הסתבר לי בדיעבד שאין שום הבדל בין מילוי עופות למילוי עופיונים מלבד כמות קטנה יותר של מלית למילוי העופיונים. זה הכל. תמיד הכנתי אותו פיקנטי אך אף פעם לא מתוק עם פירות יבשים. חיפשתי ברשת מתכון והאופציה הראשונה שגוגל נתן לי בחיפוש "עופיונים ממולאים בפירות יבשים" היה של אתי אברהמי ידידתי מהבלוגייה. לא טרחתי לחפש יותר מדי, כי מה שראיתי מצא חן בעיניי, קיבלתי את ההשראה ולקחתי את זה למקום שלי. לא בא לי להבהיל מישהו אבל אוטוטו החגים בפתח. כולה חודש והזמן עובר ביעף.. כבר מרגישים את הרוח הנעימה והקרירה בלילות(בירושלים לפחות) ומתחילים להריח את בואו המבורך של הסתיו(מתה על העונה הזו!) אז הנה הצעה מתוקה לראש השנה שמתקרב אלינו בצעדי ענק. וגם אם נדמה כי זה מסובך, זה כלל לא!

 

 

מתכון לעופיונים ממולאים חגיגיים 

על מצע פירות יבשים(הכמות מתאימה לאירוח

או למשפחה גדולה)

 

 

מצרכים:

2 עופות או 3 עופיונים שלמים

4 בצלים גדולים חתוכים לסהרונים עבים

150 גר' צימוקים/חמוציות

150 גר' משמשים מיובשים

150 גר' שזיפים מיובשים

2 כוסות אורז 

50 גר' צנוברים

תבלינים לבישול האורז- מפורט בהכנת המלית


תבלינים למרינדת העוף: 

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק 

2 כפות סילאן

1 כף דבש

פלפל שחור גרוס

1 כף גדושה פפריקה מתוקה

**ישנה אפשרות אחרת למרינדה- ניתן להוסיף או להמיר את רוטב הצ'ילי המתוק באחד המוצרים המעולים שמצולמים בסוף הפוסט או אף ריבת בצל.


תבלינים לבישול הרוטב:

מלח

פלפל שחור גרוס

½ כפית צ'ילי גרוס

חצי כפית קינמון

קורט אגוז מוסקט

2 כפות אבקת מרק בצל(אם משתמשים, להפחית מכמות המלח)


ראשית מכינים את העוף במרינדה:

(רצוי לעשות זאת מספר שעות לפני הבישול, ולשמור במקרר)

מערבבים בקערית קטנה את כל מרכיבי המרינדה, ומושחים את העופות היטב בעזרת הידיים, מבפנים ומבחוץ ולהקפיד יותר על משיחה נדיבה בפנים העוף. מניחים אותם בתוך קערה גדולה ולשלוח לאישפוז במקרר. כמה שיותר זמן, יותר טוב לצורך ספיגת הטעמים.


מכינים את המלית:

בוררים את האורז, שוטפים היטב במסננת עד שהמים יוצאים שקופים. מכניסים לסיר בתוספת  שתי כוסות מים רותחים (אם תחליטו להפחית מכמות העופות/העופיונים, שימו לב שכמות המים וכמות האורז שווה), ממליחים מעט ומפלפלים  ומוסיפים חצי כפית כורכום, כפית אבקת מרק עוף ומבשלים ללא מכסה תוך ערבוב, עד התאדות מוחלטת של המים. מכבים ומצננים. מוסיפים את הצנוברים. ממליצה גם למי שאוהב- לקחת שני שזיפים (לא מהכמות הכללית) שהושרו במים רותחים והתנפחו, לגלען אותם, לחתוך לקוביות קטנות ולהוסיף למלית. 

מכניסים לקערה את הפירות היבשים, ממלאים בשתי כוסות מים רותחים  ומשרים לכרבע שעה. הפירות יספגו מים ויתנפחו מעט. בינתיים מכניסים את הבצלים והשמן לסיר גדול ושטוח ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם עד לשקיפות ומעט מושחמים בצדיהם. 

מוסיפים את מי השריית הפירות לאחר שעברו סינון במסננת צפופה (לא חובה לסנן), את הפירות היבשים והתבלינים של הרוטב,  ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה תוך ערבוב מדי פעם.

מניחים בתבנית חד פעמית בינונית דף אפייה ומוזגים מעל את תערובת הבצל והפירות. מוציאים את העופיונים מהמקרר ומעבירים למשטח עבודה נקי (שומרים את נוזלי המרינדה שבקערה) ממלאים באורז המתובל בכמות שווה. זהירות לא לדחוס מדי. האורז יספח נוזלים ושוב יתנפח. קושרים את רגלי העופיונים עם גומייה קטנה, כך יותר קל לקשור עם חוט, חבל, שרוך חדש וכו'.. ואז גוזרים את הגומיות. שופכים את נוזלי המרינדה מעל העופיונים.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מכסים היטב את התבנית בנייר כסף ומכניסים לאפייה (טורבו) של שעתיים כאשר מקפידים להפוך לפחות פעמיים את העופיונים במהלך האפייה.

חושפים ישבנים 

כרבע שעה לפני סיום האפייה מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים באפייה ללא הכיסוי, להשחמה נאה לא לפני שיוצקים רוטב מהתחתית ומרטיבים את העוף מכל צדיו.

העבירו לצלחת הגשה נאה והגישו לשולחן הסועדים. 

 

 

בתמונה זו ניתן לראות כי הוספתי לצלחת ההגשה אגוזי פקאן ושומשום קלויים.


 

בתיאבון!


עוף ממולא בקוסקוס בשקית קוקי


פיקנטי וקל מאוד להכנה

 

מצרכים:

  • עוף גדול שלם או שני עופיונים קטנים
  • קוסקוס בשקית או בקופסא להכנה מהירה

תבלינים למרינדת העוף:

  • 3 כפות שמן זית
  • כף שטוחה פפריקה אדומה
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • מעט צ'ילי גרוס
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • מעט מלח גס (תלוי בגודל העוף/עופיונים)
  • כף סילאן או דבש
  • 4 שיני שום כתושות (ראו הערות בסוף בנוגע לשום)

 

הוראות ההכנה:

ראשית שוטפים היטב את העוף, מייבשים בנייר מגבת. מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה ומושחים את העוף היטב מכל צדיו וגם בתוכו ומתחת לעור. מכניסים למקרר למספר שעות או למשך לילה לספיגת טעמים.

 

מכינים את הקוסקוס על פי הוראות ההכנה המהירה שבגב האריזה, תבלו אותו כפי טעמכם האישי. אני ממליצה על מעט כורכום, חוואיג', פלפל, מלח, צ'ילי גרוס ותבלין לקציצות. 

 

מחממים כעת תנור ל- 180 מעלות(אני מכוונת את התנור על טורבו).

מוציאים את העוף מהמקרר, מניחים על משטח עבודה וממלאים בקוסקוס המוכן (לא לדחוס).

 

קשרו עם גומייה את רגלי העוף וכעת קל יותר לקשור עם חוט. גזרו את הגומייה.

מעבירים את העוף הממולא לשקית קוקי גדולה. מוסיפים חצי כוס מים רותחים לקערה של מרינדת העוף, מוסיפים כפית אבקת מרק בצל/עוף מלאה (זהירות עם כמות המלח מלכתחילה משום שאבקת המרק ממולחת) ומערבבים עם שארית המרינדה והמים. יוצקים את הנוזלים לתוך שקית הקוקי וקושרים היטב את השקית. לא מחוררים. השקית תתנפח מאוד אך אין חשש כי תתפוצץ. 

 

 

אם יהיה חור קטן בשקית, הנוזלים יצאו החוצה ומה שעלול לקרות הוא: א. העוף עלול להתייבש ב. מעט הנוזלים בתוספת השמן שישפכו על התבנית, יעלו עשן בתנור ויתייבשו בתבנית בצורה שתהיה קשה לניקוי. זו הסיבה שהנחתי דף אפייה על התבנית, בדיוק מהחשש הזה. אם תרצו לחסוך עוגמת נפש, הכניסו שקית בתוך שקית, על כל מקרה שלא יקרה..

הזמן הוא בין שעה ורבע לשעה וחצי כאשר מקפידים להפוך מדי חצי שעה את השקית לצדה השני כדי שהעוף ייצלה דיו מכל צדדיו. 

אופססס... הגומיות נשארו בטעות במהלך האפייה. מזל שלא נמסו מרוב חום. איזה קטע...

 

 

הערות על המתכונים:

ממליצה להמיר את רוטב הצ'ילי המתוק שבמרכיבי המרינדה, או אף כתוספת לו, באחד המוצרים האלו: 

רוטב טריאקי עם שומשום, רכז רימונים 100%, רוטב לעוף פירות יבשים


 למניעת חריכת עצמות רגלי העוף כמו שקרה אצלי, ממליצה לעטוף אותן בחתיכות נייר כסף קטנות. גם עוזר למניעת חריכה וגם יפה ויזואלית.

משתי הוריאציות שהבאתי כאן, ממליצה בחום להתאמץ מעט יותר ולהכין את העופיונים על מצע פירות יבשים. טעים ומרשים וגם מתאים מאוד לחגים.

ממליצה להוסיף לעוף הממולא בשקית קוקי- שני ראשי שום שלמים ושטופים. מוסיף ארומה וטעים לאוכלו בפני עצמו (לחובבי השום).
 
אם פספסתי פרט כלשהו שלא במודע, אשמח לשאלות והערות.
 
 
 
 
לבריאות ובתיאבון!!!!

 
שירים מדהימים של עופרה חזה. שבמקרה גם מתאימים לתקופה

 

 

.."הרקיע עוד בהיר 
אך בערב כבר קריר 
בחלון אשר פונה לים 
אי אפשר אולי לומר 
שהקיץ כבר נגמר 
אך השמש מתעייף יותר מוקדם 

על הדשא בחצר 
יום מתחיל להתקצר 
אך עוד כמו דבר לא השתנה 
אם אתה ידיד אמת 
העמד פנים כעת 
אל תגיד לי שעברה כבר עוד שנה 

לא זה לא יכול להיות 
השנים הן לא שניות 
אם תביט תוכל לראות 
שכלום לא השתנה 
כל חושי מתקוממים 
תן לי עוד כמה ימים 
לא הספקתי שום דבר השנה".. 
 

 

תודה על הקריאה ועל שאתם בכלל כאן..

המשך יום מעולה ושבת מבורכת,

קרן.

 

**תודה וברכה גדולה מוקדשת לאחותי הגדולה אורלי. את כבר יודעת על מה..

 

 

לחדשים שהגיעו לבלוג - 

ראשית, אברככם בברכת "ברוכים הבאים!". מאוד שמחה שאתם כאן.

יש לכם אפשרות להרשם לעדכונים דרך קוביית "נשארים מעודכנים" בתחתית העמוד, הכניסו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם ולחצו על "שלח", וכל מתכון חדש שיעלה כאן, תקבלו אותו ישירות לתיבת הדואר שלכם.

בהצלחה!


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

66 תגובות

קוביית קוד חופשי
החינה של ליסה ונדב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisa's Henna Slideshow: KEREN’s trip from Tel Aviv, Israel to Jerusalem was created by TripAdvisor. See another Jerusalem slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.
 
מי שלא ראה חינה מרוקאית אותנטית , חייב לצפות!!!
החינה היא של בת דודתי ליסה והחינה נערכה בביתה של אימי היקרה שנידבה את ביתה לאירוע . את המתוקים והמאפים הנהדרים הכינה הכל לבדה אם הכלה - דודה סימה המוכשרת ואני רק צילמתי..
מקווה שתהנו,  קרן.

*ליסה יקרה -מוקדש לך בהמון ♥
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל קרן אברהם הלוי אלא אם צויין אחרת