00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

טיפ להכנת גלילי שוקולד משאריות


 תמיד ידעתי כי בחיים לא הכל מושלם,  אך לאחרונה לאור תקופה קשה וכואבת שעוברת עלי הבנתי כי גם התכנונים הכי פשוטים שלך בחיי היום יום יכולים לקבל תפנית של 180 מעלות מבלי שתוכל לשנותם חזרה.  ואנחנו כמו במבחן צריכים להוכיח את כושר האילתור שלנו על מנת לנסות ולהוציא את המקסימום מהמצב הקיים.

 לא אשאב אתכם לתוך סיפור עצוב אלא אספר לכם כי גם במטבח לעיתים קורה כי למרות שהכנסנו למתכון את מיטב החומרים, הוא לא מצליח!

מקרה כזה קרה לי אמש כאשר החלטתי להכין עוגת שוקולד על מנת לקחת  איתי לביקורי אצל הורי ולמרות שמבחינתי עשיתי את כל הצעדים הנכונים, העוגה יצאה קשה נמוכה וממש לא מושכת. השארתי אותה לילה ראשון במקרר וחשבתי מה לעשות במצב כזה? האם לזרוק לפח ולהכין עוגה חדשה רכה ויפה יותר? או לנסות ולשפר אותה בצורה כלשהי?  

אז נזכרתי כיצד אמא היתה לוקחת את העוגות הפחות מוצלחות או אלו שנשארו זמן רב מידי ללא ביקוש, והייתה מכינה מהם גלילי שוקולד נהדרים שקיבלו חיים חדשים ונחטפו במיידי.

לצערי הפעם אין לי מתכון מדוייק להעביר אליכם אלא רק את הטיפ הזה וזאת מאחר והכל תלוי בשאריות מהן אתם מעוניינים להכין את הגלילים.

 

 

אז אם גם לכם יש עוגה לא מוצלחת או חלקים מעוגה שנשארה מיותמת או אפילו כמה  קאפקייקס שנשארו בודדים, הנה ההמלצה שלי:


פוררו אותם בקערה, הוסיפו מעט חלב (או מים חמימים אם אתם רוצים פרווה) הוסיפו מעט  אבקת קקאו, או שוקולד מומס, אפשר להוסיף גם קצת עוגיות שבורות או אגוזים קצוצים  בכדי לקבל מרקם מענין וקרנצ'י. הכי חשוב שבסוף תתקבל תערובת רכה ונעימה למגע ממנה ניתן ליצור גלילים או כדורים קטנים.

פזרו מעל הגלילים קוקוס או סוכריות צבעוניות והכניסו למקרר לכשעתיים או אפילו בימים חמים כאלו.. ניתן להכניס את הגלילים למקפיא שיתייצבו. לאחר ההוצאה מהמקפיא חיתכו לפרוסות והגישו קר מתוק ומרענן.   


 

 

אני את שלי כבר הכנתי ועכשיו אני בדרך לאמא, לנסות ולהמתיק לה קצת את היום!!!

מאחלת לכולכם בהצלחה והמון בריאות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת