44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

לחם מרוקאי - פרנה

בס"ד


לחם בית מרוקאי שממלא את הבית בריח שמכריז הנה שבת מתקרבת, אח...אין על הריח הזה, כשאני אופה חלות/לחם לשבת והבת חוזרת מאוחר, בבוקר היא מדווחת לי איזה ריח טוב היה כשנכנסה הביתה וכמה זה גירה אותה שלא יכלה לוותר על טעימה ממנו גם בשעה מאוחרת שכזאת.

 

המצרכים:


2 ק"ג קמח 

2 כפות שמרים יבשים

1 כף סוכר

1.5 כפות מלח

1 ביצה

5 כוסות מים פושרים (בערך)


ביצה טרופה


אופן ההכנה:

- בקערה להניח את כל המצרכים, להיזהר שהמלח לא יגע בשמרים.

- ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש.

- להניח לתפיחה של שעה עד להכפלת הנפח. (אני מניחה בתוך התנור)

-אחרי ההתפחה עושים הפרשת חלה.

- בידים מקומחות ללוש את הבצק שנית ולחלק ל 4-6 חלקים.

-  ללוש כל חלק וליצור ממנו כדור.

- מניחים על משטח מקומח לתפיחה נוספת של 30 דקות.

- לאחר ההתפחה לוקחים כל כדור ומשטחים אותו בידים. מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך 25-30 דקות עד שהלחמים מזהיבים.

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת