88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

חומוס צבר - פסטיבל מרחבא

חומוס – כמעט אין בית בישראל שבו לא אוכלים חומוס, יש מי שקונה מוכן יש מי שמכין לבד, אני נמנית גם על אלה וגם על אלה וכמובן שאני גם אוהבת חומוס. 

חברת סלטי צבר מקיימת בשנה זו פסטיבל חומוס מקצועי ומרענן לקיץ 2011 שייקרא פסטיבל מרחבא הפסטיבל יגיע לשיאו בסוף החודש בימים 27-28 ליולי עת יפתחו את בתיהם 10 משפחות של מכיני חומוס מעולה שנבחרו בקפידה על ידי חברת צבר ויארחו את הציבור במגוון עשיר של סלטי חומוס ביתי. כנסו ללינק לפרטים על פסטיבל מרחבא 

על יתרונותיו של החומוס כבר נכתב ונאמר רבות וגם אני כמו רבים, אוהבת לנגב וכשפנו אלי מתפוז בהצעה לטעום חומוס, הסכמתי, בטח שהסכמתי, גם כשאמרו לי שאני צריכה לנסוע מירושלים לדאלית אל כרמל. יצאנו לדרך, 3 בלוגרים מירושלים לבית משפחת חוסאם שאמי בדאלית אל כרמל, המשפחה שארחה אותנו, לראות מקרוב איך מכינים חומוס אמיתי וכמובן לאכול, כן לאכול חומוס שכמוהו לא טעמתי מזמן. 

הגענו לביתם של משפחת שאמי בדאלית אל כרמל, בית דרוזי יפה ומטופח

   

 

במקום כבר התכנסו חברים בלוגרים נוספים, נציגי תפוז ונציגי חברת סלטי צבר. משפחת שאמי ארחו קיבלו בסבר פנים יפות כייאה לבני העדה הדרוזית, כיבדו אותנו בקפה, פירות, ניתנה לנו סקירה על ידי נציגת חברת צבר, על הפסטיבל, על החומוס, על יתרונותיו התזונתיים של החומוס ועל טועם החומוס בחברה.                              

זהו האיש האמון על טעימות החומוס בחברת צבר, כן, זו העבודה שלו, לטעום חומוס, והוא טועם והרבה ותראו כמה שהוא רזה. הוא משוטט בכפרים ובערים ומחפש את אלה שמכינים חומוס, טועם ומביא את ההמלצות למפעל של צבר, שם יש צוות טועמים שלבסוף מחליט מה יהיה טעמו של החומוס הבא.

י

לאחר ההרצאה המקיפה, יצאנו לחצר גדולה ויפה  מוקפת בעצי זית, לימונים ועוד

ניגשנו לפינת הכנת החומוס, כן יש בחצר פינה כזו, קבלנו הסבר על הכנת החומוס מפי חוסאם ואשתו

שימו לב במה הכינו בני משפחת שאמי את החומוס

             

חוסאם הראה לנו איך הוא למד מאמא שלו להכין חומוס מעולה, נתן לנו טיפ של השריית החומוס ל-24 שעות כאשר ההשרייה מתחילה מהבוקר ומסתיימת בבוקר שלמחרת, כדי שההשרייה הסופית תהיה בטמפרטורת הלילה. לאחר מכן, הוא מבשל את החומוס בערך 4 שעות. 

כאן אנחנו רואים את תהליך הכנת החומוס, כתישה של הגרגרים, הוספה של טחינה, מיץ לימון טרי, שמן זית גם מתוצרת עצמית שלהם, מלח ושום.

    

לאחר הכנת החומוס וטעימות ממנו - אני רוצה להגיד לכם שמזמן לא טעמתי חומוס כזה טעים

לאחר הטעימות וההדגמה, חיכה לנו שולחן ערוך יפה הוגש לנו חומוס ביתי, פיתות דרוזיות וסלטים, היה טעים מאוד

 

 

זהו, סיימנו את הערב המהנה, לתפוז על החוויה, למשפחת שאמי שאירחו אותנו, לצבר על המתנה לחברים הבלוגרים ששמחתי לפגוש.

 

                                     לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

אם אהבתם, אשמח אם גם תלחצו על אהבתי  ו/או גם על -

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

   

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת