00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

עוף אפוי בשום .

 

ארוחה שלמה ליום שישי או סתם לערב משפחתי... 

העוף והבטטה יוצאים בטעם של שום, טעים ומתקתק - בגלל הבטטה והיין.  

אפשר להגיש רק עם סלט או אורז וסלט ירוק גם יחד.

חגיגה לעיניים ולבטן:)

 

מתכון לעוף ובטטה אפויים בשום 

נייר פרגמנט

5 כרעיים של עוף

1 בצל גדול פרוס

1 בטטה גדולה מאד או 2 קטנות פרוסות

ראש שום גדול מאד או כ 20 שיני שום

3 כפות שמן זית

4 כפות סויה

3/4 כוס יין מתוק

1 כף מלח גס

חופן רוזמרין קצוץ דק

3/4 כף פפריקה מתוקה

ההכנה:

פורסים את הבצל מניחים בצד

קולפים את הבטטה ופורסים אותה ומניחים בצד.

את ראש השום מפרקים , קולפים כל שן שום ולבסוף לוקחים סכין גדולה ומועכים אותם מעט- את כל השיניים יחד.

בקערה שמים: שמן זית, סויה, יין אדום , את המלח ואת כל שיני השום. טובלים את רבעי העוף משני הצדדים  ומניחים במקרר לספיגת טעמים לשעה לפחות.

סידור העוף בתבנית:

בתבנית פיירקס גדולה מניחים את נייר הפרגמנט.

מסדרים יפה את פרוסות הבצל ומעליהם את פרוסות הבטטה. מעל הכל להניח בצורה יפה את רבעי העוף ולשפוך את הרוטב מעל.

בכל רבע עוף להכניס תחת העור 2-3 שיני שום ע"מ שיתפוס את הטעם.

  שעה ו40 על 200 ולהוריד ל180 לעוד כ 20 דקות או עד שהעוף משחים.

בתיאבון! 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת