88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עוגיות פריכות וטעימות, קלי קלות הכנה

22/07/2011

 

קניתי לי כל מיני קונכיות עם צורות שונות לעוגיות ובאתי בהתלהבות להכין עוגיות. 

טוב, איזה עוגיות אופים? לא ידעתי איזה עוגיות, אז קודם כל עשיתי ספירת מלאי: קמח, קוקוס, שומשום, אגוזים, מצאתי גם חצי חבילה של שקדים מולבנים, סוכר, מרגרינה, אבקת סוכר, שמן, זהו, יש, מה עוד צריך? לערבב ולהכין עוגיות. 

החלטתי לקחת מתכון ישן של עוגיות שיש לי ולשדרג אותו מעט.

אחרי השדרוג, יש בעייה, לא ידעתי באיזה גודל לעשות את העוגיות וכמה זמן לאפות ואני השתוללתי עם הדוגמאות, עוגיות גדולות, קטנות, הכל הולך ונכנס לקונכיות האלה. היה קצת קשה להוציא אותן מהקונכיות והצורות התעוותו לי

גם העוגיות החזירו לי בהשתוללות, הן התפשטו, חלק נדבקו אחת לשניה, אבל מה, טעימות מאוד. בפעם הבאה, אכין אותן קטנטנות וגם לכם ממליצה להכין עוגיות קטנטנות.

מצרכים: 

  1. 6 כוסות קמח + 1 אבקת אפיה - לנפות
  2. 2 מרגרינה - אפשר להחליף בחמאה
  3. 1 כוס שמן
  4. 1/2 כוס קוקוס + 1/2 כוס שקדים מולבנים + 1/2 כוס אגוזים מרוסקים + 1/4 כוס שומשום – לערבב ביחד
  5. 1.5 כוסות סוכר (אם יש אבקת סוכר - עדיף)

אופן הכנה: 

  1. לחמם תנור ל- 160 מעלות
  2. להכין תבניות מתאימות, להניח עליהן נייר אפיה
  3. להכניס למיקסר את כל המצרכים, ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש לעבודה.
  4. לעטוף בניילון נצמד ולשלוח למנוחה של חצי שעה, אפשר להכין את הבצק יום מראש
  5. ליצור כדורים קטנטנים בגודל של שזיף להניח בתבנית, לשטח מעט עם האצבע
  6. לאפות בערך 25 דקות, לבדוק שלא ישרפו, איך שמשחימות להוציא מהתנור, לקרר ולהוציא מהתבנית
  7. זהירות, הן פריכות מאוד, לכן לתת להן להתקרר ואז להוציא מהתבנית
  8. להכניס לצנצנת מתאימה ולחגוג עליהן

לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא

תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

אם אהבתם, אשמח אם גם תלחצו על אהבתי בצד ימין למטה

ו/או גם על -

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

79 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת