33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

אורז מלא בטעמים צבעוני.

אתחיל ואומר שאני אוכלת אורז מלא כל יום. ולא לא משעמם לי. כצמחונית חשוב לי לבנות בתפריט שלי  ,שילוב חלבוני של אורז עם קיטניות וירקות. יש בי תחושה של  חיוניות,כוח, שובע, מערכת העיכול  שלי שקטה וטוב לה.

אורז מלא משביע, מזין, בשל תכולת הסיבים תזונתיים, ניטרלי בטעמו ולכן מקבל את הטעמים של כל הרכיבים שנתאים לו.

אשתף אתכם בשני מתכונים קלים להכנה, עשירים בצבעם וטעמם.

אורז מלא , גרגרי חומוס ובטטה.

בטטה היא ירק עשיר בטעמה. הצבע הכתום מכיל בחובו בטא קרוטן, ויטמיניA, מינרלים חיוניים. לאחרונה מחיר הבטטה חזר להיות סביר וניתן למצא בטטות בגודל בינוני שאינם סיביים אלא טריים.

בעת האחרונה גידלנו בשדות הקיבוץ חומוס גרגרים, ובעלי כחקלאי לשעבר נסע לשדה לצפות בקומביין והביא כמות גדולה של חומוס ממנו אנו מכינים ממרח חומוס..  ברשומה אחרת.

אנחנו משרים את החומוס ומבשלים . מכמות מסוימת מכינים ממרח וחלק אחר נכנס לסיר האורז, חלק נוסף למקפיא.

נתחיל. . . 

1 כוס אורז מלא עגול,שטוף, נקי מושרה ב 4  כוסות מים .

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ דק

1גזר קלוף חתוך לקוביות

1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות

200 גרם חומוס גרגרים , ניתן לא מבושל אך מושרה ונקי .

בסיר רחב לאדות את הבצל, להוסיף ירקות ולבסוף אורז מלא וגרגרי חומוס. לאדות מספר דקות נוספות ולערבב. להוסיף את נוזלי ההשריה של האורז, לתבל במלח ופלפל , ניתן קורט קינמון.

לבשל על אש גבוהה, וכשתמחיל לרתוח להוריד לאש בינונית.

זמן בישול כ 45 דקות, עד שהנוזלים מתאדים.

אורז מלא ואפונה.

1 כוס אורז מלא ישר או עגול, מושרה ב 4 כוסות מים.

2 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות

1 בצל קצוץ דק

1 כוס אפונה קפואה

ניתן לגוון בסלרי קצוץ, פלפל אדום חתוך דק .

בסיר רחב לאדות בצל ב 2 כפות שמן זית, להוסיף גזר וירקות נוספים, לבסוף להוסיף את האפונה ואת האורז .לערבב מעט, להוסיף נוזלים ולתבל במלח פלפל, מעט כמון לטעם .

לבשל כ 45 דקות , בתחילה על אש גבוהה ואחר כך אש נמוכה, עד שהנוזלים מתאדים.

ארוחה זו טובה לאנשים צמחונים לצד סלט סלק או סלט ירקות.

לאנשים המוכנים לנסות לאכול אורז מלא ולכאלו  האוהבים לאכול אורז מלא, כך ניתן לגוון להעשיר את התפריט היומי , לצרוך ירקות מאודים ומנת פחמימה עשירה וטובה לצד מנת דג, עוף, נתחי עוף.

מנה טובה כארוחת צהרים ואפילו ערב.

בתאבון, אתי.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת