00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תופרת חלומות

עוגה בצנצנת

21/07/2011

ראיתי את העוגה הזו:

והחלטתי לנסות גרסה משלי. בלי צבעי מאכל (יחסית). הנה ההדרכה.

הכנתי לשלושה ילדים, לשניים שלי ולחברה שלהם שהיתה פה. עקרונית אפשר גם רק בשתי צנצנות גבוהות יותר.

להכין מראש: צנצנות זכוכית שטופות ונקיות ויבשות.

 

להכנת העוגה

 

1/2 כוס שמן

3/4 כוס סוכר

2 ביצים

1 כוס יוגורט

1/4 כוס חלב

1.5 כוסות קמח מלא הרדוף (או כוס וחצי קמח תופח ובלי תוספת אבקת אפיה)

1 כפית אבקת אפיה

6 טיפות תמצית וניל אורגנית

לגיוון: שליש מהתערובת: להוסיף כף אבקת קקאו

שליש עם צבע מאכל אדום טבעי.

הכנת צבע מאכל טבעי:

קחו פירות יער קפואים, (למשל אוכמנויות אדומות) הפשירו וסננו במעיכה דרך מסננת קטנה.

עם כפית אני מועכת דרך המסננת

תיווצר עיסה בצבע בורדו כהה.

 

ערבבו עם תערובת העוגה והנה צבע מאכל אדום-ורוד טבעי ויפהפה ועם ערך מוסף- טעם נפלא של פירות יער (לקצפת או קרם ורוד- גם ערך מוסף של ויטמין C שלא שורד אפיה).

הוראות הכנה:

מערבלים את השמן, הסוכר והביצים.

מוסיפים את היוגורט והחלב, ואת שאר המרכיבים ומערבבים הכל יחד.

מפרידים את התערובת ל2 או 3. לחלק אחד מוסיפים כף קקאו, לחלק אחד לא מוסיפים כלום ולחלק השלישי (אם רוצים) מוסיפים צבע אדום טבעי.

 

לוקחים 3 צנצנות שוות גודל (אני לקחתי של 500 מ"ל ואחת קטנה יותר, כי זה מה שהיה לי) וממיסים בכל אחת כף חמאה (במיקרו, אלא מה?).

 

אח"כ בעזרת נייר מגבת או פיסת מגבת, משמנים את הצנצנץ היטב מבפנים.

מוזגים לכל צנצנת כף צבע מאכל טבעי (או ריבת תותים בצבע יפה) על הקרקעית

ומתחילים למזוג מהקעריות השונות. אני בחרתי ב: ורוד, לבן, חום.

הנה הכנת התערובת בורוד-

ומזוג לצנצנות

שכבה לבנה וחומה:

אפשר לטפטף טיפות נוספות של מחית האוכמניות האדומות. כמו בתמונה.

לאפות במיקרו בעוצמה גבוהה כשתי דקות (לצנצנת הקטנה הספיקה דקה וחצי).

לקרר כעשרים דקות

להוסיף קרם וניל מלמעלה וסוכריות צבעוניות (לא חובה)

ולהגיש!

אפשרות נוספת- אחרי הקרם, לפקוק עם המכסה ולתת מתנה בהגשה אישית.

בתיאבון

עינבל

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל עינבלית אלא אם צויין אחרת