88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

KEDMA - ביקורת מסעדות - מסעדה בשרית כשרה במתחם ממילא בירושלים

 

הוזמנתי לארוע חשיפה של מסעדת KEDMA בירושלים, המסעדה ממוקמת במתחם ממילא והנוף שנשקף ממנה, הוא לדעתי מאחד היפים בארץ ובירושלים בכלל. המסעדה מציעה חוויה קולינארית גבוהה ונוף עוצר נשימה - שילוב קסום של ישן וחדש, מקומי ובינלאומי. המסעדה, שחוגגת שנה לקיומה, נמצאת במתחם החנויות המקורה, בלב שדרת החנויות היוקרתית של ירושלים - אלרוב שדרות ממילא. KEDMAהיא המסעדה הראשונה הבשרית במסעדות השדרה, והיא ממוקמת בלוקיישן מדהים מול הנוף עוצר הנשימה של שער יפו, כנסיית הדורמציון ומגדל דוד, שנפרשים בפני היושבים.

בתחילה כמה תמונות שנשקפות ממרפסת המסעדה

הערב תוכנן לחשיפת המסעדה הירושלמית לכתבי אוכל מובילים, ואכן היו בארוע כתבי אוכל מכל רחבי הנט. זו היתה חוויה ירושלמית-קולינרית יחודית עבורי.

לארוע הצטרפו גם סמאדי בומבה ואביבה ממאסטר שף הקודם, סמאדי התגלתה כבחורה מקסימה, חברמנית וטובת לב, היה כיף אתה. גם אביבה מקסימה, בחורה משכמה ומעלה, אני בטוחה שהיא תצליח בהמשך דרכה ויש לה תוכניות, כך סיפרה לי.

גולת הכותרת של המסעדה היא המרפסת הענקית ובר האלכוהול עם הנוף עוצר הנשימה של העיר העתיקה. בימות החורף הקרים ניתן לשבת במרפסת  לצד חימום שמנעים את האווירה. בקיץ הצללה מיוחדת, שמשיות וקולרים הופכים את הישיבה בה למהנה ומרעננת. בנוסף, להנאת הלקוחות, הוקם במרפסת בר קייצי מיוחד. במהלך כל הקיץ ימכרו בבר משקאות וקוקטיילים קיציים מרעננים. אפשר יהיה לשתות משקה ולהרים כוסית מול הנוף המרהיב של חומות העיר העתיקה.

את המסעדה מנהל השף ערן בן ארוש, שהגיע מארה"ב, בוגר בהצטיינות של הקורדון בלו בפסדנה קליפורניה, מתמחה במטבח גורמה בסגנון צרפתי-ירושלמי, בעל עבר עשיר בעבודה ובהשתלמויות רבות במסעדות הטובות בעולם ועבוהה משותפת באירועים רבים ע השפים המובילים בארץ ובעולם, כתב טור בישול במגזין הישראל בלוס אנג'לס, יועף קולינארי ובונה תפריטים וצוותי עבודה מקצועיים למסעדות רבות בארץ ובארה"ב וזוכה בתחרויות בישול שונות, מקום ראעשון תחרות המטבח הישראל החדש של מגזין על השולחן וחברת נסטלה פוד (2007).

במהלך האירוע כיבדו אותנו בארוחות גורמה שהוכנו בידי השף.

לשולחן הוגשו פוקאצ'ות ומבחר טאפסים של: סלק, טחינה, פסטו, סלט חריף והכל היה טעים טעים

סלט עגבניות שרי שבו היו גם פאקוס, וגרגר נחלים, אהבתי מאוד

קרפצ'יו בקר - אני לא טעמתי אבל היושבים לידי, לוקלוקו

קרפצ'יו דגים - גם אותו לא טעמתי אבל שמעתי מהחברים בשולחן שהיה טעים מאוד

כבד אווז חם - מנה טעימה מאוד

ריזוטו פטריות - פיטריות יער צלויות, בצלי שאלוט ושמן כמהין על מצע ריזוטו - מנה טעימה מאוד ובשולחן שלי אף בקשו וקבלו תוספת

לשולחן הגיע חומוס, עם קבב בגריל, לחם סורי, גרגרי חומס חמים, שמן זית ופטרוזיליה - מנה שווה וטעימה בהחלט

 מולגס שקדי עגל על הגריל, מנה מדוייקת וטעימה בטירוף - אני אהבתי מאוד

חציל בלאדי שרוף על מצע טחינה, ירקות אנטי פסטי, שמן זית וזעתר, היה צריך לרק לקחת את הפוקאצ'ה ולנגב, מנה טעימה מאוד

נתחי בקר - אני לא אכלתי מהמנה אבל בשולחן השמיעו קולות של הנאה

כתף טלה אין ספק גם מנה זו היתה טעימה מאוד

 ולבסוף - הקינוח

ועוד תמונה אחת למזכרת

 

אין ספק, הערב היה מהנה וטעים מאוד - מסעדה מומלצת מאוד.

תודה לאריאלה פיקסלר אלון על ההזמנה היה כיף לפגוש חברים מהנט שעד לאותו רגע היו עבורי וירטואליים.

לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא

תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

אם אהבתם, אשמח אם גם תלחצו על אהבתי בצד ימין למטה

ו/או גם על -

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

 

 

 

 


 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

44 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת