00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

"ואכלת מן הלחם וטבלת פיתך בחומץ" - חומוס

החומוס (בערבית) או החימצה (בעברית...) 

 הוזכר לראשונה בתנ"ך במגילת רות:  "...ואכלת מן הלחם וטבלת פיתך בחומץ"

אז...

 

 

תתארו לכם שהייתי צריכה להרחיק נסיעה עד יפו לבית משפחת אבו חליפה לפגוש את אום חליפה המקסימה היא חדיג'ה.

לטעום את נפלאות מעשה ידיה - חומוס ביתי אותנטי ורק אז ללמוד שיש לחברת צבר 

את האיש בעל המקצוע היחידי בעולם: החומוסולוג

:(תודו. נכון שגם אתם לא ידעתם על כך?

מסתבר איפוא שבמפעלי הסלטים של צבר עובד אדם כבר 40 שנה שתפקידו בכוח הוא: לטעום חומוס.

 את המלצותיו הוא מביא למפעל ומשתף צוות טועמים מורחב על פיהם יושק טעמו של הסלט הבא.

אגב....;)חשבתם על זה שכאשר טועם חומוס נפגש עם טועם יין או טועם שמן זית? ...  יש ממש חאפלה....

 

   

 אהבתי את החשיבה.

אהבתי את הרעיון.

מותג שקופא על שמריו, אינו מחדש, אינו בוחן שוב את צרכי הציבור ומתבסס על מוניטין שרכש. מתרחק אט אט מקהל לקוחותיו ועשוי בנקודה מסויימת גם לאבד אותו לטובת מתחרה צעיר וחדש שיפתיע את השוק.

 

       

 

 ולמה זה חשוב?

כי..

 חברת סלטי צבר הוקמה כבר בשנת 1982 ע"י משפחת ינקו, שעסקה בתחום הסלטים שנים קודם לכן והיתה מהחלוצות בארץ בתחום. עיקר המכירות של החברה היו לשוק המעדניות ומאוחר יותר הורחבה פעילותה לרשתות המזון ולשוק הפרטי ומאז עשתה החברה בהצלחה רבה דרך ארוכה... 

כי אצלי בבית מכורים לחומוס של צבר  ואין לי יכולת לומר אפילו מילה. 

 

 

בבקר שישי האחרון הוזמנו כאמור לבית משפחת אבו חליפה ביפו.

בית מטופח עם חצר רחבה וצמחיה שהתמונות מדברות בעד עצמן... 

 

  

  

 

באנו לטעום חומוס. אחד מסמלי הישראלי ואחד מסמלי המאבק של אנשי החומוס הישראליים מול אנשי החומוס בלבנון הקובלים שגנבנו מהם את הבכורה...

וכל זאת גם כי חברת סלטי צבר מקיימת פסטיבל חומוס מקצועי ומרענן לקיץ 2011 פסטיבל מרחבא   

שיגיע לשיאו בסוף החודש בימים 27-28 ליולי עת יפתחו את בתיהם 10 משפחות של מכיני חומוס מעולה ויארחו את ציבור הישראלים במגוון עשיר של סלטי חומוס ביתי.  להלן הפרטים   -   http://mccan.moonsite.co.il/zabar/

 

 

את המתכון של חד'ג'ה אהבתי מאוד. העוצמה שלו ניכרת בפשטותו. אני קוראת לזה עוצמת הפשטות

חומוס שהושרה מבעוד לילה במים, סונן ונשטף היטב.

עמד לבישול ממושך של 2-3 שעות עם קמצוץ סודה לשתיה והמון מים. 

בתום תהליך הבישול רק כאשר הוא רך מאוד. ירד מהאש, סונן וקורר.

 

 

ההכנה:

לקערת המקסר מכנסים את גרעיני החומוס

טחינה גולמית טובה. לימון ומעט מלח. 

טחינה שומשום כמובן כי היום למדתי שיש טחינת בוטנים... בזמן שהאמריקאים אוכלים המון חמאת בוטנים....) 

 

 

תהליך הטחינה ימשך כל עוד אין גושים ונוצר מרקם חלק של חומוס.

מוסיפים לימון ומלח לפי הטעם והצורך ומי שאוהב יכל להוסיף לתערובת בזמן תהליך הטחינה שן שום. 

כאשר הסלט מוכן הוא מוגש על גבי צלחות אישיות- מעט שמן זית,

או בתוספת  גרגרי חומוס (ואז הוא נקרא מסבחא) 

 

 

 מוגש עם ביצה קשה, ירקות, סלטים טריים וארוחת הבקר מושלמת.

אין ספק שהחומוס יכל להיות גם תוספת בכל ארוחה בשרית או חלבית.

 

נשבתי בקסמה של אום חליפה- אם המשפחה

קסמה של המשפחה וכמובן גם בטעמו המופלא של החומוס הביתי טעם במרקם עדין עם או בלי פול

 

 

 

 ובעיקר בטעם של עוד...

 

  

 

 


תודה ל...

למשפחת אבו חליפה   תודה ל  תודה ל   http://www.hummus.co.il/

 

להתראות ברשומה הבאה... 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת