55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

מפרום

מפרום

בס"ד

המפרום הינו אחד מהמאכלים הרבים והטעימים ביותר מהמטבח הצפון אפריקאי, מלווה בקוסקוס ומבחר סלטים והנה ארוחה מדהימה כבר מוכנה. תהליך ההכנה מעט מורכב ועורך זמן רב, אבל התוצאה שווה. מדי כמה חודשים אני מכינה כמות מהמפרום, חלק מבשלת לאותו שבוע וחלק מקפיאה כך שבפעם הבאה אנחנו נהנים ממפרום ללא כל העבודה הכרוכה בכך.

 

 

המצרכים:

לירקות

4 תפו"א גדולים

1 חציל גדול

לעיסת הקציצות:

250 גרם בשר טחון

1 בצל מגורד

6 שיני שום כתושות

מלח

1 כף כמון

1/2 כפית קינמון

לטיגון:

1 כוס קמח

3 ביצים מעורבבות עם כף רסק

שמן לטיגון (לא עמוק)

לרוטב:

1 בצל גדול

2 עגבניות גדולות

5 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל שחור

1 כף כורכום

1 כף פפריקה מתוקה בשמן

2 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

 

- בקערה לערבב את כל מרכיבי עיסת הקציצות:הבשר טחון, בצל מגורד, שיני שום כתושות,מלח,כמון וקינמון עד לקבלת תערובת הומוגנית ולהעמיד לחצי שעה לספיגת טעמים.

- לקלוף את תפו"א והחציל ולפרוס אותם בדרך הבאה. את הפרוסה הראשונה לחתוך לא עד הסוף ואת השניה עד הסוף לקבלת סנדביץ, עובי כל פרוסה 1 ס"מ.

- למלות את הפרוסות במלית הבשר, לטבול בקמח ובביצים ולהכניס לטיגון (שמן לא עמוק) עד להזהבה. להוציא לניי'ר סופג.

- בסיר שטוח להכין את הרוטב: לאדות בצל,עגבניות ושום, להוסיף את המלח,פלפל,כורכום והפפריקה ולערבב, למזוג את המים ולהביא לרתיחה.

- להכניס את המפרום המטוגן ולבשל שעה על אש נמוכה.

- להגיש עם קוסקוס.

- במידה ונותר מהבשר אני מכינה קציצות ומטגנת אותם גם כן.

- אחרי הטיגון אפשר להקפיא את המפרום ויש עוד מנה לפעם הבאה.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת