00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

גם יפה וגם בריא

 

אני חוששת להחשב כנודניקית (כי כבר ציינתי עובדה שלהל"ן מספר פעמים) אבל אורז מלא כמו שהוא לא טעים לי כל כך. לכן אני תמיד מנסה לגרום לו להיות מישהו אחר:-) כך גם התבשילון הקליל שתכף תכירו הגיח מהסיר אחרי שהוספתי מיני תוספות לאורז -קינואה אדומה למראה שובב, בצל מטוגן ועשבים טריים לטעם משובח. הנסיון יצאה מוצלח מאוד ואפשר אפילו להתפרע ולקחת את זה לכיוון של סלט טאבולה עם ירקות טריים/מוקפצים ותוספת ירק ומיץ לימון.
בסך הכל קיבלנו תבשיל יפה, בריא וגם די טעים! לבקש יותר מזה יהיה פשוט מוגזם:-)

 

אורז מלא עם קינואה ועשבי תיבול

הרכיבים (ל-4 מנות):
1 כוס אורז מלא מושרה מספר שעות במים
1/4 כוס קינואה אדומה
2 כפות שמן זית
2+1/4 כוסות מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות תערובת שמיר,כוסברה, פטרוזיליה קצוצים דק(או לפי הטעם)
1 בצל גדול קצוץ
3-4 כפות שמן זית נוספות

 

ההכנה:
מסננים את האורז ממי השריה.
שמים בסיר את שמן הזית ,מכניסים פנימה את האורז ואת הקינואה ומטגנים כמה דקות.
מוסיפים את המלח והפלפל, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כ-40 דקות עד שכל הנוזלים נספגים.
בינתיים במחבת נפרדת מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד הזהבה.
מכבים את האש של האורז ומכניסים פנימה את העשבים הקצוצים ואת הבצל המטוגן.
מערבבים היטב ומשהים כ-5 דקות.
מגישים!

 

הערות:
בגלל שהקינואה יוצרת ניגוד כל כך יפה עם האורז ניסיתי להכין גם עם אורז לבן רגיל, אבל הקינואה לא מספיקה להתבשל
אפשר בכיף להוסיף גם חמוציות מיובשות לקראת הסיום (למי שאוהב)
כמות השמן היא בגדר המלצה בלבד-אם אתם שומרים שימו פחות
גם עם העשבים אפשר לשחק לפי הטעם, הן בכמות והן בסוג העשב (לא מריפואנה כמובן , אם כי זה יכול להיות מעניין מאוד :-)

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת