00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינרי ועוד

חום יולי אוגוסט - המלצות קרירות לטיול בחו"ל

כאשר שואלים אותי מהו טיול החלומות שלי, זה שעדיין לא הספקתי לעשות, התשובה שלי מאוד מהירה ופשוטה.. מסע קולינרי באירופה. לעבור משוק לשוק, מבירה לבירה. חלום חיי. נכון שהטיול הזה עדיין לא קרה אך יצא לי לבקר בשנים האחרונות במספר ערים שחרטו אצלי בזיכרון את טעמם.

אמסטרדם:

אמסטרדם היא עיר מדהימה, המון ירוק ומים אך גם כיכרות והיסטוריה. הזיכרון הכי חזק שלי משוק אלברט קאופ בעיר הוא דוכן פירות יער טריים (וזולים!) שפשוט לקחנו סלסלת עץ קטנה מכל סוג, ישבנו על ספסל בפינה וזללנו. כמה כיף שזה היה.

עוד בשוק ניתן למצוא דוכן של סטרופ וופל טרי, היחיד שיצא לי לפגוש ברחבי העיר. הסטרופ וופל מוכר יותר בגרסתו היבשה שנהוג להניח מעל כוס משקה מהביל שגורם לקרמל שבין 2 פרוסות הופל להתרכך ולנזול.. שחיתות :) כמו שנהוג לעשות עם טים טאם.

כשמזכירים את אמסטרדם, המסעדה שעולה ראשונה בהמלצות היא מסעדת "קפה דה קלוז", מסעדת צלעות מכל סוג שהוא. המסעדה מוכרת היטב בקרב דיילי אל על שמגיעים לעיר ואף הוזכרה בספר "התרוממות" של אורלי קראוס ויינר. אם יש לכם חשק עז לבשר, זה המקום. תוותרו מראש על כל המסביב.. תתמקדו בבשר.

מבחינת קניות מלבד השוק קיימת רשת חנויות בשם "אלברט היין", "Albert Heijn" שפתוחה עד מאוחר, כדאי להיכנס לעשות סיבוב וליהנות מהמבחר הגדול והמגרה. יש שם פשוט הכול, ירקות, גבינות נפלאות, מבחר לחמים, בשרים מעושנים, נקניקיות, אטליז, יין וכו'. הסניף הראשי נמצא בכיכר דאם ועוד סניפים פזורים בכל רחבי העיר.

למי שאוהב פנקייק אסור לוותר על הפופרטייסPoffertjes–  בבית הקפה שבאוהל בכיכר  Wetering Plantsoen. . טעמנו את הפלא הזה ומיד ידענו שאנחנו חוזריםשוב לאותו מקום. מדובר על מיני פנקייקים קטנים, תפוחים ואווריריים, בזוקים באבקת סוכר ומתבוססים בשלולית חמאה הולנדית צהובה. לא להתפתות לאלה עם הקצפת, הגלידה והפירות. ללכת על הקלאסי של אבקת סוכר וחמאה..מי אמר שחיתות ולא קיבל?

אירופה כולה ידועה בגבינות משובחות אז הנה המלצה על חנות גבינות מעולה - החנותKaas Kamer ברחוב  RunStraat 7 היא פשוט ממלכה של גבינות והלכנו שם מוקסמים וסהרוריים. לא התאפקנווחזרנו עם המון גבינות בתיק. בין המומלצות: גאודה כמובן על כל סוגיה ותיבוליה, גבינת אדם, פרמזן ועוד..


ברוז':

עיר ציורית בבלגיה, כזו רומנטית, כמו בסרטים. במרחק 3-4 שעות נסיעה ברכבת מאמסטרדם, חבל לפספס את אחת הערים היותר יפות. העיר עצמה בנויה מעגלים כאשר מעגל אחד סובב את האגם בעיר הדרך מלאה בחנויות שוקולטיירים מדהימות. רצוי להיכנס לכל אחת ופשוט לקנות 2-3 פרלינים רק כדי לטעום.. מעגל שני בנוי אל מסביב לכיכר המרכזית בעיר.

למי שאוהב פירות ים ממליצה על בריידל, מסעדת פירות ים, ברחובBreidelstraat. זהו רחוב קטן שיוצא מהכיכר המרכזית. אכלנולנגוסטינים טריים שבטריים ברוטב חמאתי. קדירה פשוטה ומושלמת של מוליםשחורים – מנת הדגל של ברוז' – ברוטב יין לבן וסלרי אמריקאי וגולת הכותרתלובסטר שלם בחמאת שום שסחט מכולנו אנקות עונג. את המנות ליווה צ'יפס בלגי פריך. בתחום הקינוחים במסעדה הזו עשו לעצמכם טובה ותזמינו רק את פאי התפוחים החם והחמאתיעל כל השאר ניתן לוותר.

בית הקפה De Medici Sorbetiere  שב-- GeldmunStraat 9 הוא מקוםחובה בביקור בברוז'. מגוון של מתוקים קטנים ונפלאים, עם פירות יער, שוקולד, חמאה, מרציפן ושאר נפלאות. גן עדן. לא לבוא מוקדם מדי (המאפים הטובים יוצאים רק בשעות הבוקר המאוחרות אם לא בשעות הצהריים המוקדמות) ולהימנע מהקפה.

 

צ'יפס – איך אפשר להיות בבלגיה ולא לאכול צ'יפס פריך וחם? בכיכר הראשית של העיר – חוויה בלגית מסורתית – צ'יפס חמים, פריכים וטריים היישר מהמחבת, עם רטבים לבחירה.כאשר הרוטב המומלץ בעיר הוא רוטב "פיקלז", רוטב חרדלי עם חתיכות של ירקות מוחמצים.

 

פראג:

כאשר הייתי בפראג, היה ממש לפני הפסחא, בכיכרות המרכזיים כמו staromestske namesti, namesti republiky, vaclavske namestiישנם דוכנים שמוכרים אוכל רחוב כמו נקניקיות, גושי חזיר צלויים, טרדלניק (הקיורטוש המקומי), מבחר נקניקים וגבינות ושאר דברי עץ ומזכרות..

למי שאוהב בשרים ומתגעגע לשיטת השיפוד הרץ שנהוגה במסעדות כמו "פאפאגאיו" או "קאסה דו ברזיל" מומלץ בחום על מסעדת Ambiente Brasileiroבכתובת U radnice 8.

המחיר הבסיסי הוא 625 קרונות לאדם. המחיר כולל בר סלטים ותוספות ענק וניתן למצוא סלטים, ירקות טריים, מרק, אורז עם שעועית שחורה, אוייסטרים, נקניקים פרוסים דק, גוש פרמזן ענק לתיבול הסלטים, לחמים ועוד.. (וזה רק לראשונות!! אל תתמלאו)

בין הבשרים שהוגשו לנו היו כנפי עוף, חזה עוף עטוף בבייקון (מעולה), סינטה, פילה בקר, פיקניה, שייטל מצופה בפרמזן, חזה ברווז, ג'מבו שרימפס.

לקינוח ביקשנו המלצה מהמלצר וקיבלנו המלצה על קינוח שלכאורה נשמע פשוט אך היה מהנפלאים שנתקלתי בהם לאחרונה – כדור גלידת וניל מצופה בפיסטוק קצוץ וכאשר הקינוח מוגש לשולחן שופכים מעל רוטב שוקולד חם..  168 קרונות. כמו שכתבתי השילוב הזה בין קר וחם, רכות הגלידה ופצפוץ הפיסטוקים היה נהדר והיווה סיום מתוק לארוחה.

מסעדה בהחלט מומלצת.. בשעות הצהריים (עד 18) ישנו תפריט מוזל במחיר של 425 קרונות לאדם ולדעתי זה עדיף.. אנחנו הגענו למקום בשעות הערב המאוחרות ולא יכולנו להתמכר לארוחה עקב הכובד של הבשרים..

 

המסעדה שלדעתי הייתה הטובה ביותר בכל הטיול הזה הייתה מסעדת Como– מסעדת טאפאסים ים תיכונית, מסעדה "מודרנית" במראה – כלומר לא חשוכה ועתיקה כמו מסעדות אחרות בפראג.. מרגישה קלילה וצעירה. התפריט כולל מנות טאפאס חמות וקרות (מחירי הטאפאס כ50-70 קרונות), מנות בשר ודגים, מנות פסטה ומטבח מקומי. מרבית המנות מגיעות ללא תוספת ויש להזמינה בנפרד..

לפתיחה קיבלנו פרוסות באגט טרי בליווי שמן זית מתובל במלח גס וליד קערית עם גרגירי חומוס קלויים.

נתחי חזה עוף פיקנטיים – היו חביבים

שרימפס מוקפצים – היו טובים.. המנה הכילה כ-4 שרימפסים.

שזיפים מיובשים עטופים בבייקון – מנה טובה שילוב מעולה בין מתוקה ומלוח.

לבבות ארטישוק במרינדה – מנה שהיו לנו ציפיות רבות ממנה.. אך השומר ששולב שם אכזב את אוהבי הארטישוק ושונאי האניס.. More for me

מול מרינייר – 2 מולים ניו זילנד (המולים הגדולים) ברוטב מרינייר ומעל פוזרו מעט פירורי לחם פריכים.. מנה מעולה שגם כן הוזמנה פעמיים..

לעיקריות: חלקנו מנות של גולש מסורתי – לא נרשמה התלהבות.. המנה מגיעה בתוספת לביבות תפו"א. בנוסף הזמנו מנת פילה סלמון ופילה טונה אדומה שנאמר עליהם שהיו מעולים.

עוד הזמנו מנת סטייק צוואר חזיר שהיה עסיסי ורך על פי הסועדת.. וסטייק אנטריקוט – מנה לא גדולה כ-200 גרם (כ-300 קרונות).. הסטייק היה סביר וביחד עם התוספות והרטבים היווה ארוחה מהנה למדי.

כתוספות לקחנו בערך כל מה שהתפריט אפשר – ירקות צלויים שהיו מלאי שמן, צרורות שעועית ירוקה עטופה בבייקון שהיו מעולים, אורז לבן- סלט ירוק (בסביבות 50 קרונות לכל תוספת).

 

איך אפשר להיות בפראג בלי לנסות את האוכל המקומי, סעדנו במסעדת U sadlu - האוכל הצ'כי או המזרח אירופאי כולל תבשילי בשר. הצ'כי מלווה במיני כופתאות מאודות - לחם, תפוחי אדמה וכו'.. המסעדה נמצאת ברחוב klimentska 2ברובע 1.. דיי סמוך לתחנת הnamesti republiky. זכורים לי לטובה מנת הברווז צלוי (שלם), מנה שכללה מיקס נקניקיות עם ביצת עין ובייקון וכמובן בירות מהחבית.

בפראג יש נופים מרהיבים הכוללים מצודות, פארקים ומים. נקודת תצפית מעניינת היא ה"בית הרוקד", בניין הבנוי בצורה מעוותת כדי לשוות לו צורה של תנועת ריקוד. הבניין קרוי על שמם של צמד הרקדנים פרד אסטר וג'ינג'ר רוג'רס. בבניין שוכנות מספר חברות בינלאומיות, בקומת הכניסה יש בית קפה נחמד ובקומה השביעית שוכנת מסעדה צרפתית בשם "פנינת פראג" (La Perle de Prague) (מסעדה צרפתית איכותית ויקרה במיוחד, אולי היקרה ביותר בעיר) שממנה נשקף נוף מרהיב. מאחר ואנחנו הגענו לשם בשעת בוקר, הסתפקנו בקפה ועוגה חביבים בבית הקפה בקומת הכניסה.

הפוסט נכתב כחלק מפרוייקט עולם של בירת הייניקן, להמלצות של השפים המשתתפים בפרוייקט ובלוגרים נוספים, ניתן להכנס לאתר

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מעיין נדיר אלא אם צויין אחרת