00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת יום הולדת


לפני מספר שבועות סיפרה לי חברה כי יש  לבתה הקטנה בת ה- 4, מסיבת יום הולדת בגן   ו
כי חלומה של הילדה הוא לחגוג את מסיבת יום הולדת בגן ולהביא עוגת יום הולדת של דורה!! 

מאחר ואני יודעת כי לחברתי יש אמנם כישרונות רבים, אך אפיה הוא לא אחד מהם, הצעתי לה את עזרתי. 

אך לבושתי הגדולה לא ידעתי כלל מי היא אותה דורה המבוקשת. לכן סוכם כי היא תביא את תמונתה של דורה לקישוט העוגה על מנת שנהיה בטוחים כי זו אכן דורה ולא כיפה אדומה או סינדרלה.. 


עם סיום הכנתה של העוגה, בהתרגשות גדולה,קראתי לכלת יום ההולדת להגיע ולקחת את העוגה.


האמינו לי חברים מי שלא ראה ילדה מתוקה בת 4, נרגשת כל כך,  הרואה את חלומה הקטן בצורת עוגת דורה מתגשם  -

לא ראה אושר מימיו !!!

 התרגשתי מאוד לראות כיצד בעזרת עוגה קטנה שהוכנה ללא מאמץ רב במיוחד עבורי, שימחתי כל כך ילדה מתוקה..( וגם את האמא) עד  שלא הפסיקו להודות לי גם ימים רבים לאחר מכן... ואני בכלל הרגשתי שאני היא הזוכה הגדולה בסיפור ושקיבלתי  כל כך הרבה סיפוק בתמורה.

 

 

 


 אז כל שנותר לי הוא לאחל לכולם מזל טוב ויום הולדת שמח 

 

 

המצרכים לעוגה:

 

  • 3 ביצים

  • 1 כוס חלב

  • 1 כוס שמן

  • 1 כוס סוכר

  • 3 כפות אינסטנט פודיג שוקולד

  • 3 כפות קקאו

  • 1 כף נס קפה

  • 1/2 1 כוסות קמח

  • 1 שקית אבקת אפיה

  • 1 שקית סוכר וניל


המצרכים לקרם השוקו:

 

  • 1 שמנת מתוקה (250 גר')

  • 1 חב' אינסטנט פודינג שוקולד

  • 1 כוס חלב


המצרכים לקרם הוניל:

 

  • 1 שמנת מתוקה (250 גר')

  • 1 חב' אינסטנט פודינג וניל

  • 1 כוס חלב


תוספות הקישוט :

  • סוכריות צבעוניות

  • דף עם תמונה מיוחד לעוגות


 

ההכנה:

 

  1. מערבבים יחד את כל חומרי העוגה, לפי סדר הופעתם ברשימה.

  2. מחממים תנור לחום של 180 מע' ואופים את העוגה עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים מסביב.

  3. מצננים את העוגה וחוצים אותה לרוחבה כך שתתקבלנה שתי שכבות של עוגה.

  4. כעת מקציפים את החומרים של קרם השוקולד לקצף יציב.

  5. מורחים כ- 1/3 מהתערובת מעל שכבת העוגה התחתונה, מעליה מניחים את השכבה העליונה של העוגה ומצפים בקרם הנותר את כל העוגה, גם בצדדים.

  6. במידה והחלטתם לקשט עם תמונה יש לעשות זאת כעת. מניחים את התמונה באמצע העוגה בזהירות ומיישרים בעדינות שלא יהיו קמטים ובועות אויר.

  7. הקציפו כעת גם את החומרים של קרם הוניל לקצף יציב, העבירו לשקית זילוף וקשטו את העוגה.

 

 

     

 

 

מזל טוב עד 120!!!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת