00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

סלסילות פילו במילוי ירקות

 

 

סיפור המנה הזו התחיל בצלצול טלפון  בו הודיעו לי כי אורחים מגיעים מחו"ל וזהו ביקורם הראשון בארץ   ובאותה נשימה הוסיפו ...כי הם יתארחו אצלי לארוחת ערב!

מייד יכולתי לחוש את כובד משקלה של ההודעה והתחלתי לחשוב איזו ארוחה זו תהיה, בשרית? או אולי חלבית? ... אילו מנות אכין על מנת להרשים ולהוכיח כי ארצנו אמנם קטנטונת ולצערי נמצאת המון בראש החדשות , ולאו דוקא באופן החיובי, אך לא כל מה ששומעים משם רואים מכאן! 

בסופו של דבר החלטתי ללכת על ארוחה חלבית טובה, מכל טוב ירקות ופירות הארץ, כדי שהאורחים יבינו כי לא סתם ניתן לארצנו הקטקנטונת הקינוי  - ארץ זבת חלב ודבש 

 

ובכן כמנת פתיחה החלטתי להכין סלסילות מבצק פילו אישיות ממולאות בקוביות של חציל, כרשה ופטריות ברוטב שמנת ושום. (מה אכפת לי, לא הייתי צריכה להתנשק איתם...)

מנה זו הפתיעה אפילו אותי וקצרה מחמאות רבות ולכן החלטתי לתת גם לכם את המתכון. 


 

 

המצרכים:

1 חב' בצק פילו

50 גר' חמאה מומסת/ שמן זית


למילוי:

1  כירשה  (רק החלק הלבן) שטוף וקצוץ

1 חציל חתוך לקוביות

1/2 סלסילת פטריות שמפניון פרוסות

50 גר' חמאה

 

לרוטב:

2 שיני שום כתושות

טימין יבש

1 מיכל (250 גר') שמנת מתוקה  לאפיה 15% 

מלח ופלפל שחור 

מעט צ'ילי יבש גרוס - לא חובה


לפני שאתם מתחילים בעבודה, כדאי לדעת:

1. רצוי להביא את הבצק לטמפרטורת החדר לפני שמתחילים לעבוד. כך קל יותר לעבוד איתו.

2. את הבצק שאינו בשימוש יש לשמור כל העת מכוסה.כך הוא יהיה מוגן מהתייבשות.

3. במידה ונקרע לכם דף בצק אין צורך להיבהל פשוט הניחו ריבוע נוסף מעל ומרחו מעט חמאה.

 

ההכנה:

  • קחו את דפי הבצק  וחיתכו אותם לריבועים, שמנו אותם במעט חמאה מומסת/שמן זית בעזרת מברשת סיליקון  ורפדו תבנית שקעים של מאפינ'ס, כך שיתקבלו סלסילות.
    אין צורך להקפיד על צורה סימטרית, זהו קיסמה של הסלסילה.

  • חממו תנור לחום של 200 מע' ואפו את הסלסילות עד לקבלת צבע זהוב יפה. (את סלסילות הבצק ניתן להכין אפילו כמה ימים מראש ולשמור בכלי אטום)  

 


 

 

 

  • המיסו את החמאה במחבת רחבה והוסיפו את הכירשה, קוביות החציל, והפטריות והקפיצו מספר דקות.

  • ערבבו בכלי נפרד את השמנת ,השום הכתוש, המלח והפלפל.

  • מלאו כל סלסילת פילו במעט מתערובת המילוי ושיפכו מעל מהרוטב.

  • אפו כ-10-15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180-190 מעלות.

  • הוציאו מהתנור והגישו!!!

 

 

 

 

 

בתאבון ולהתראות במתכון הבא!  

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת