00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

קוביות חזה עוף בדבש ושומשום

אוכל בסגנון סיני אני מאד אוהבת. אין הרבה עבודה, יש שילוב טעמים מיוחד, ואפשר לסחוט מחמאות בקלות.

השבוע הזמנתי אלינו חברים לארוחת ערב, וכיוון שאין לי עכשיו זמן עודף, בחרתי כאמור ללכת על הסגנון הסיני.

מה שלקח לי הכי הרבה זמן זה לחתוך את 2 פרפרי העוף... השאר ממש פשוט.

ושורה תחתונה יצא מדהים, עסיסי וההנאה הייתה מרובה..!

 

 מתכון לקוביות חזה עוף בדבש ושומשום

מתאים לכ-4 מבוגרים.

600 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות -  כ- 2 פרפרים,אני חתכתי לקוביות של 2X2

חומרי המשרה לעוף:

2 כפות קורנפלור

2 חלבונים

3 כפות רוטב סויה

3 כפות יין לבן יבש

1/2 כפית ג'ינג'ר - לא שמתי

1 כפית דבש

לרוטב:

1 1/2 כפות דבש

1/2 כוס יין לבן יבש

3 כפות רוטב סויה

מלח ופלפל לבן - שמתי פלפל שחור

3 טיפות טבסקו

4 שיני שום כתושות - שמתי חצי כפית שום כתוש מוכן

2 כפות חומץ פטל או חומץ בן יין אדום- שמתי חומץ בן יין

1 כף שורש זנגוויל, מגורר דק.

להגשה: שומשום קלוי

אופן ההכנה:

חותכים את פרפרי העוף לקוביות. מכינים את חומרי המשרה בקופסא ומכניסים לתוכה גם את קוביות העוף. מניחים בצד לשעה לפחות.

לפני ההגשה, מחממים במחבת מעט שמן (אני שמתי ספריי שמן) ומטגנים את קוביות העוף תוך כדי ערבוב, במשך 3-4 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו.

מוסיפים את חומרי הרוטב, טועמים ומשפרים טיבול.

מפזרים שומשום מעל המנה בהגשה.

מגישים לצד אורז ונהנים מהאוכל!

המתכון לקוח מתוך ספר הדבש השלם של בני סיידא.

 

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת