00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

נורמה ג`ין

נורמה ג`ין, אליפלט 23, תל-אביב

 

לא טוב אלכוהול לבדו

 

את נורמה ג`ין בפלורנטין אין צורך להציג בפני בלייני תל-אביב. זהו בר-מסעדה, הידוע כאחד ממוסדות האלכוהול המכובדים בעיר. קהל המבקרים בו מסור, בעל טווח גילאים רחב – והאווירה במקום חמה, שכונתית וקלילה. מבחר האלכוהול הוא מהמרשימים בארץ וכולל לא פחות משבעים סוגים שונים של בירות בבקבוק – ומאה מותגי וויסקי שונים! כבוד. המקום נפתח בשנת 2004 ומאז ועד היום, כאילו אין טרנדים בתל-אביב, משתרך בכניסה, במיוחד בסופי שבוע, תור תמידי.

 

ומה בדבר האוכל? בניגוד ללא מעט ברים ופאבים שכונתיים בעיר, המגישים בעיקר אוכל שמנוני נחות (פלטת מטוגנים, שניצלונים, טוסט צהובה וכו`), בנורמה ג`ין משקיעים גם בצד הקולינארי. חובבי בשרים ישמחו לגלות כאן נקניקיות של אלן טלמור, ספריבס, סטייקים, המבורגרים וכו`. על פניו מדובר במקום אידיאלי, למי שרוצה לשלב אלכוהול משובח עם אוכל טוב.

 

פתחתי את הארוחה עם שימאיי טריפלChimay Triple  מהחבית (36 ש"ח ל- 440 מ"ל). זוהי בירה בעלת 8% אלכוהול, המיוצרת במנזרים בבלגיה ע"י נזירים טראפיסטים (שתקניים). קצת מפתיע שנזירים סגפניים כל-כך מייצרים דווקא משקאות אלכוהוליים - אך עובדה היא שהם עושים זאת בהצלחה עוד משנת 1862. הבירה היתה בעלת טעם עמוק מאוד, מרירה קלות, צוננת - והכילה תבלינים שונים כמו פלפל וכוסברה. כל לגימה ממנה לוותה בתחושת עונג. אך היה בה גם משהו מתעתע: בשל טעמה העשיר לא חשתי כמעט באחוז האלכוהול הגבוה, וכך במהירות היא נתנה בי את אותותיה. זוהי בירה שלא רק משקרת אלא גם משכרת. הברמנית הסבירה שהבירות של שימאיי אף מוצלחות יותר בבקבוק מאשר מחבית, זאת בשל העובדה שטעמן משתבח עם השנים כמו יין (על הבקבוק מודגשת שנת ייצור הבירה). רשמתי את הדבר לפעם הבאה.

 

להלן המנות שהוזמנו:

 

בייבי בק-ריבס (98 ₪). בניגוד לספייריבס, המאופיין ביותר שומן ועצם מאשר בשר, בייבי בק-ריבס הוא נתח בשרני יותר, בעל צלעות קצרות יותר. המנה הכילה 600 גרם בשר, שהיה כל-כך רך, שלהב הסכין והשיניים התמודדו עימו בקלילות. פחות התחברתי לרוטב שליווה אותו. היה זה רוטב חריף-מתוק, בעל טעם שטוח מאוד, שהכיל קייג`ין וברבקיו. מנת בייבי-ריבס בעלת רוטב מוצלח בהרבה אכלתי לפני מספר חודשים במסעדת מועדון הקצינים בת"א.

 

 

נקניקייה אירית (58 ₪). הנקניקייה הוגשה במחבת רוחשת יחד עם תבשיל כרוב כבוש. היא הכילה תערובת בשר עגל וכבש – ובושלה בבירה כהה. היא היתה מוצקה, התפצפצה בפה והיתה בעלת מרקם גס וטעם דומיננטי. הכרוב הכבוש היה חמצמץ וטוב – והיווה תוספת ראויה. מנה שמתאימה מאוד לליווי בירה.

 

 

נקניקיות הבית (69 ש"ח). מדובר ב- 2 נקניקיות מבית היוצר של הנקניקן הנודע אלן טלמור. מסעדות רבות בעיר מתהדרות כיום במוצריו, המהווים "חותמת איכות". הנקניקייה הימנית בתמונה היא "טולוז" המפורסמת, שהכילה בנוסף לבשר חזיר ובקר גם גבינת פקורינו. היא היתה פריכה מבחוץ ונימוחה ועסיסית מבפנים. טיפת חרדל דיז`ון הדגישה עוד יותר את טעמה העשיר. הנקניקייה השמאלית הכילה בקר, פירות יער וצנוברים. היא היתה מוצקה, בעלת מרקם דחוס מאוד, ובאופן כללי פחות מוצלחת מקודמתה.

 

 

המבורגר נורמה ג`ין (58 ש"ח). הקציצה הורכבה מבקר טרי טחון, וטעמה היה משתפר לו הכילה מעט יותר אחוזי שומן. יחד עם זאת הבשר תובל היטב וההמבורגר היה חביב. הלחמנייה הכילה חסה, עגבנייה, בצל ומלפפון חמוץ.

 

 

למרות שהקינוחים כאן אינם מיוצרים במקום, לא התקבל על הדעת מבחינתי לסיים ארוחה שכזאת ללא טעם מתוק בפה. הזמנתי פאי תפוחים (30 ש"ח). הפאי היה רך והבצק ספג מהמתיקות העדינה של התפוחים שנאפו בתוכו. לא קינוח יוצא דופן, אך בסך הכל בסדר.

 

 

נורמה ג`ין הוא מקום עם אנרגיה טובה, אווירה חמימה ומטבח ברים משודרג. הוא מומלץ בחום למי שמעוניין להתנסות באלכוהול משובח, איכותי ונדיר - וללוות אותו בנקניקיות מוצלחות. האוכל אולי לא מושלם, אך הוא רק השחקן המשני כאן.

 

ציון: 3.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת