00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

פשטידת תירס

פשטידה תירס  מעולה שתמיד אני מכינה

טעימה וקלה להכנה.

מתאימה גם לאירוח.

פירסמתי אותה לפני יותר משנה

הכנתי שוב עם הערות וותמונות חדשות.

אני מכינה בתבניות אישיות



תבנית אינגלייש קייק גדולה  בגודל 25
x10ס"מ בעלת דופן

גבוהה (כ-9 ס"מ), מרופדת בנייר אפייה.

תנור מחומם מראש לחום בינוני (200-180 מעלות).

אני אפיתי בתבניות אישיות

הערות שלי בסוף.

מצרכים:


3 כפות שמן

800 שקית  גרם גרעיני תירס קפוא

2 שיני שום קצוצות

50 גרם חמאה רכה

מלח, פלפל לבן ופלפל שחור לפי הטעם

4  כפות  גדושות קמח תופח

3 ביצים

100 גרם גבינה לבנה 5% (כ-2 כפות גדושות)

הכנה:


1. מחממים את השמן ומוסיפים אליו את גרעיני התירס, את השום

והחמאה, ומערבבים כמה דקות בעזרת שתי כפות עץ. מתבלים

במלח ובפלפל ובוחשים. מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב. מכבים

את האש ומערבבים פנימה ביצה אחרי ביצה. מוסיפים את הגבינה ובוחשים הכול יחד היטב.

2. מניחים נייר אפייה בתבנית, על הבסיס והדפנות, עורכים מעליו

את העיסה ואופים כ-30 דקות או עד שמוכן.

הערות:

לא תמיד אני מוסיפה שיני שום.

אני משתמשת בתבניות אישיות(יש לשמן אותן לפני האפיה)

הכמות כ12  יח' גדולות של תבניות מאלומיניום(אפשר גם מסיליקון)

לשים  קצת יותר מ3/4 כמות של תערובת אם מכינים בתבניות אישיות.

יש לאפות בחום בינוני עד שהפשטידות מזהיבות מעט ומתיצבות.

כ35-40 דקות.

ניתן גם  להשתמש בגבינה 3% שומן

להוציא מהתבניות רק אחרי קירור מוחלט אחרת הפשטידה מתפרקת.

לשים במקרר לאחר כמה שעות היא מתיצבת.

בהגשה להגיש בטמפרטורת החדר.

לא כדאי להשתמש בתירס משומר,ניסיתי פעם אחת והפשטידה

לא היתה יציבה מספיק.

ניתן להקפאה.

מקור חנה שאולוב.

 

"אליזבת" ספר. לא לבעלי לב חלש

מבוסס על סיפור אמיתי

כל הפרטים:http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2342513

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

46 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת