66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

עוגות לימון אישיות

בס"ד

מתכון נהדר לעוגות מדהימות וטעימות בכלום עבודה, כפי שפורסם באוסף המתכונים של מגזין "שף". המתכון מתאים ל- 12 תבניות טבעת או לתבנית אינגליש קיי'ק.

המצרכים:

1 כוס קמח

3/4 כפית אבקת אפיה

מעט מלח

3/4 כוס סוכר

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

3 כפות חלב/ לפרווה מים או מיץ תפוזים

185 גרם חמאה רכה/לפרווה מחמאה

קליפה מגוררת מ- 2 לימונים


אופן ההכנה:

1.מחממים את התנור לחום של 175 מעלות. משמנים את התבנית או התבניות.

2.מערבבים בקערת המערבל את הקמח,אבקת האפיה,המלח והסוכר.

3.טורפים בקערה נפרדת את הביצים,הווניל והחלב,במטרפה ידנית או במזלג.

4.מוסיפים מחצית מהחמאה לקערת הקמח,מוסיפים גם מחצית מבלילת הביצים ומערבלים כדקה,עד שהמרקם אחיד. מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבול את יתרת בלילת הביצים והחמאה ומערבלים עוד חצי דקה,לעיסה אחידה.

5.יוצקים לתבניות ואופים 15 דקות עד להזהבה (לתבנית גדולה 40 דקות). העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי ושולי העוגה מתרחקים מדפנות התבנית.מוציאים מהתנור ומצננים 10 דקות בתבנית,מחלצים מהתבנית וממשיכים לצנן.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת