00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוף שלם ממולא

בא לי להפתיע את אורחי, סתם כך באמצע השבוע, כי אני מאוד אוהבת אותם, והם תמיד מארחים כל כך יפה.

1 עוף גדול (שני ק"ג לפחות)

1 בצל גדול קצוץ ומטוגן בשמן

1 בצל שלם

1 כוס אורז שטוף, מושרה במי ברז 20 דקות.

3 כבדי עוף, חתוכים לחתיכות קטנות.

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית מלח,

1/2 כפית פפריקה מתוקה

2 כפות צנוברים 4 כפות שמן

 

. מנקים היטב את העוף השלם מנוצות וחלקי פנים. (על ידי השרייתו במים רותחים לכמה דקות המלאכה קלה יותר).

מכינים עיסה משמן זית , סויה, ורוטב צ'ילי חריף מתוק.

מורחים את העוף היטב מכל הצדדים, מכסים ומניחים במקרר לחמש שעות או למשך הלילה.

המילית.

מסננים את האורז מנוזלים.

קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן קנולה. עד הזהבה.

מוסיפים את הכבדים החתוכים. מערבבים כ-5 דקות, מוסיפים את כוס האורז מסונן מנוזלים ומערבבים עד שיצופה בשמן.

מוסיפים 11/4 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות.

מטגנים את הצנוברים בארבע כפות שמן, מוציאים בזריזות כשמזהיב קלות. מוסיפים לתערובת האורז.

ממלאים את העוף במילית, באמצע דוחפים את הבצל השלם, ששומר על צורת העוף מלא ושמנמן, ומוסיפים מילית כמה שפנים העוף מאפשר.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

בתבנית שתכיל את העוף פורסים ארבעה חמישה תפוחי אדמה עם הקליפה, לפרוסות בעובי אצבע לערך. מערבבים עם מעט שמן זית פלפל שחור פפריקה מתוקה ומלח.

את  העוף הממולא, סוגרים בקיסם את הפתחים, או תופרים/סוגרים בחוט ומחט. קושרים בחוט את שתי עצמות השוקיים, מלפפים בחוט משיכה לאורך ולרוחב העוף שלא יאבד צורה באפיה מניחים מעל תפוחי האדמה את העוף כאשר החזה כלפי מטה, מידי פעם מרטיבים את העוף ותפוחי האדמה בנוזלים המופרשים, ואופים עד לגוון שחום יפה. הופכים בטן גב, וממשיכים להרטיב במיצים שלא יתיבש, עד ששחום גם בצד השני, ותפוחי האדמה מוכנים אף הם.

*לפני ההגשה לשולחן, לגזור ולהסיר את החוטים והקיסמים!

מנה יפה, טעימה ומשביעה.

לא הספיקותי לצלם, בקושי נשארו עצמות כשנזכרתי:)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת