66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

עוף מטוגן ופרס נובל

04/09/2011

שנים שאני מנסה לפצח את הסוד של קנטאקי פרייד צ'יקן. 

מאז הפעם הראשונה שטעמתי אותו, לפני 20 שנה בלונדון

ודרך כל הפעמים האחרות שבלסנו אותו כאן בארץ ובחו"ל

ניסיתי את השיטה של אינה גרטן- להשרות ברויון, לתבול בקמח, לטגן ולאפות. אבל כפי שאומר צדי: "זה על יד".

ניסיתי את השיטות של מרתה סטיוארט, אבל זה לא הגיע לדרגת הקריספיות המתפצחת והרכות המופלאה של המקור.

לאחרונה ירד לי האסימון כשקראתי את המדור של אודטה.

ניסיתי, שיניתי ולפי גרגורי ההנאה שהפיקו הילדים שלי - נראה לי שפיצחתי את האטום.

אנחנו אוהבים להשתמש בפרגית- שזה שם אחר לפולקע/ שוק פרוס ללא העצם. אבל אפשר גם עם שניצלים/פילה עוף/שוקיים/כרעיים

החומרים:

קילו פרגיות מנוקות

2 ביצים טרופות

2 כפות סויה

כפית חרדל

6 כפות קמח תופח

מלח, פלפל, פפריקה

 מעט מים קרים

פרורי לחם פשוטים

שמן לטיגון עמוק

 

טורפים את הביצים ומוסיפים להם את הסויה, החרדל, קמח תופח ותבלינים.

מוסיפים מים קרים. כמה?  עד שמגיעים למרקם של פנקייק.

טובלים את הפרגיות בבלילה.

מוציאים וטובלים בפירורי הלחם.

 

אין דרך יפה לומר זאת. מטגנים בשמן עמוק.

 

אם השתמשנו בחלקים "גדולים" של העוף כמו שוקיים וכרעיים: כדאי לאחר הטיגון להכניס לתנור  ל-15 דקות ב- 200 מעלות.

יוצא טעים לאללה.  באחריות.

ולסיום אחת קטנה:

הנסיכה מתמחה כעת בהקפצת כדורי פינג פונג על מטקה.

השבוע היא אמרה לי: "אמא, תסתכלי עליי איך אני מקפיצה! ותיספרי לי!"

אני למודת נסיון, ומסרבת להתבונן בפלא המשמים הזה.

הנסיכה בתגובה יורה לעברי: "אמא, את תזכרי טוב טוב את הרגע הזה שסרבת להסתכל עליי! כשאני אזכה בפרס נובל על הקפצת כדורי פינג פונג אני אודה לכל העולם ואשתו ואותך לא אזכיר בכלל בנאום שלי! התעלמות! ואין מה לדבר בכלל על לחלוק איתך את הפרס הכספי!!!"

אני: "טוב, טוב, אני מסתכלת, תתחילי מהתחלה, אני סופרת".

וכמו שאני מכירה אותה, היא עוד מסוגלת לפנות לועדת נובל בבקשה שיוסיפו קטגוריה חדשה "הקפצת כדורי פינג פונג" רק כדי להוציא אותי פראיירית לגמרי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת