00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

פוקצ`ה - פיצה ביתית

 

 

 אין כמו להכין פוקצ'ה ביתית לארוחת הערב, בביתי זה היה פרוייקט מקסים ממש כמו סדנת אפיה לכל המשפחה.. אני הכנתי את הבצק פתחתי אותו על השיש וכל אחד מבני הבית הגיע שם את המטעמים האהובים עליו ויאל'ה לתנור..

אני מאמינה שכך בידיוק יש להכין את הפוקצ'ות/פיצות.. בצק טוב כבסיס ומעל כל אחד יכול ללכת ולהפרע עם טעמו ודמיונו האישי. 

כך גם אין יותר לא טעים!     והכי חשוב אף אחד לא יכול לבוא אליך בטענות..

 

 

 

 

המצרכים לבצק:

 

850 גר' קמח לבן (6.5 כוסות)

3 כוסות מים קרים

10 גר' שמרים ( 1 כף)

1 כף שטוחה מלח

1 כף שטוחה סוכר

 

לפיזור מעל בסיס הבצק אתן לכם שלוש גרסאות שונות. אבל אתם חופשיים לשים כל מה שאתם אוהבים (ונמצא בבית)

 

הצעה מס' 1 :

  • בצל מטוגן
  • עלי טימין יבש
  • צ'ילי גרוס
  • מלח גס
  • זיתים שחורים מגולענים וחתוכים

 

הצעה מס' 2: (קצת יותר דומה לפיצה)

  • שכבה דקה של מטבוחה חריפה
  • עלי טימין יבש
  • זיתים שחורים מגולענים וחתוכים
  • פטריות פרוסות
  • מעט גבינה בולגרית מפוררת

 

הצעה מס' 3 :

  • 2 קישואים קטנים פרוסים
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 5-6 עלי ריחן קרועים לחתיכות
  • מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • (את הקישואים והפלפל יש להקפיץ מעט במחבת לפני שאופים עם הפוקצ'ה)

 

הכנת הבצק:

 

  1. לנפות אל קערת המיקסר את הקמח להוסיף את השמרים ולערבב מעט.

  2. להוסיף את יתר מרכיבי הבצק ולערבב 2 דקות על מהירות נמוכה. כעת הגבירו את מהירות המיקסר לעוד כ - 5 דקות. עד לקבלת בצק רך מאוד וגמיש.

  3. מירחו את הבצק במעט שמן זית, כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו להתפחה של 30 דקות.

  4. הוציאו את הבצק מהקערה, לושו אותו מעט להוצאת האויר, והניחו אותו להתפחה שניה של 30 דקות נוספות.

  5. בסיום ההתפחה השניה יש לחלק את הבצק ל- 6 חלקים שווים ללוש מעט ולהניח להתפחה קצרה נוספת של- 10 דקות.

 

 

הרכבה ואפייה: 

 

  1. חממו את התנור לחום של 240 מע' כאשר התבנית בתוך התנור.

  2. מעל נייר אפיה מקומח, יש לפתוח את הבצק לגודל הרצוי ומעל לפזר את המרכיבים שבחרתם.

  3. כעת כשהתנור הגיע לחום הרצוי, החליקו  בזהירות את נייר האפיה עם הפוקצ'ות המוכנות אל התבנית ואפו אותן  כ- 15 דקות עד לקבלת צבע זהוב יפה.

 

  

 

זו התוצאה של הצעה מס' 1 

 

 

 

וזו התוצאה של הצעה מס' 2 

 

 

וזו התוצאה של מס' 3

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת