00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

פיתות בצל וטימין

 

פיתה היא לחם חיטה שטוח העשוי מקמח בתוספת שמרים

לרוב משמשת הפיתה לטבילה ("ניגוב") ברטבים או במטבלים כמו חומוס וגם להכנת כריכים.

מקור השם השגור בפינו היום אינו ברור. ישנה סברה הגורסת כי מקור המילה בא מהארמית 'פיתא' ("לחם")

הפיתה בגרסתה המודרנית והתעשייתית נאפית זמן קצר מאוד - מספר דקות בחום גבוה - 200 מעלות צלזיוס בתנורים ביתיים, או כדקה בטמפרטורה של 500-400 מעלות (בתנורים תעשייתיים). במהלך האפייה היא מתנפחת לצורת כדור וכך נוצרת ההפרדה בין שתי דפנותיה. לאחר שהוצאה מהתנור נפלט האוויר מהפיתה והיא משתטחת, אך הדפנות נותרות נפרדות מבפנים. לאחר מכן, אפשר לחתוך את הפיתה ולפתוח אותה לצורת כיס, ולהכניס מרכיבי מזון שונים לתוכה.

כיום ישנם מתכונים רבים לפיתה המקורית עם תבלינים כמו זעתר, טימין, וכד'.. 

לאחרונה נפגשתי עם מתכונים רבים המעניקים לפיתה ייחודיות ותוספות של טעמים ויופי. וחשבתי לעצמי, יום אחד כשאמצא מעט זמן פנוי, אכין גם אני פיתות בייתיות.

את המתכון שנתן לי את    "הפוש" האחרון פגשתי בבלוג "ממיטב בישולי" של המוכשרת קרן אברהם הלוי, והחלטתי  גם לנסות ולהכין את הפיתות עם סוויצ' קטן משלי.  מייד הבנתי כי בבצק חייב להיות בצל מטוגן, מאחר ואצלי בבית לחם בתוספת בצל מטוגן הוא אהוב במיוחד. אז לאחר שהכנתי את הבצק, התפחתי, לשתי, שוב התפחתי, אפיתי והכי חשוב אכלנו בתאבון, אני מעבירה את המתכון אליכם, נסו ותהנו.

 

המצרכים:    (לכ- 6-7 פיתות)

1/2 קג' קמח לבן (אני השתמשתי בקמח שטיבל מס' 1)

1 כף שמרית

1/3 כוס בצל קצוץ מטוגן

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

1/4 כוס שמן זית

1 כוס כוס מים


לקישוט -

טימין יבש

צ'ילי גרוס

זיתים שחורים חתוכים ומגולענים 

 

 

ההכנה

לנפות לתוך קערה את הקמח ולהוסיף את השמרים.

להוסיף את הבצל המטוגן ואת יתרת החומרים * (את המים הוסיפו בסוף על מנת לראות את הכמות המדוייקת הנדרשת, אם אין צורך אל תוסיפו את כל הכוס ובמידה והבצק יבש ניתן להוסיף גם יותר מהכמות הרשומה) יש ללוש את הבצק כ- 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע.

למרוח מעט שמן על הבצק,לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהשאיר בצד להתפחה של כ- חצי שעה.

לאחר ההתפחה הראשונית לושו מעט את הבצק, צרו כ- 6-7 כדורים קטנים והשאירו להתפחה נוספת של כ- 15 דקות.

רפדו תבנית חסינת אש בנייר אפיה, פזרו מעט קמח וצרו מכל כדור בצק פיתה בגודל שאתם רוצים צרו גומות קטנות עם האצבעות ומרחו מעט שמן זית. מעל פזרו טימין יבש, מעט צ'ילי גרוס וזיתים שחורים. ניתן להוסיף גם עגבניות מיובשות או  כל דבר אחר שרוצים.

השאירו להתפחה קצרה של כ- 8-10 דקות.

בינתיים חממו את התנור לכ-200- 210 מע' ואפו את הפיתות אפיה קצרה עד שהן מקבלות צבע זהוב יפה.

 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת