00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

סלסילות קדאיף עם קרם וניל (פטיסייר)

10/07/2011

 

סלסילות קדאיף במילוי קרם, הוא אחד מבין הקינוחים היפים והטעימים שאני מכירה. :kiss

אין מצב שתגישו את הסלסילות היפות האלו והאורחים יישארו אדישים.

הכייף הכי גדול במתכון הזה הוא שניתן להכין את הסלסילות כשיש לנו זמן ולשמור אותן בכלי אטום למספר ימים או אפילו להקפיא אותן לתקופה ארוכה יותר. וכאשר צריכים כיבוד מהיר להגשה, ניגשים בלי לחץ אל תא ההקפאה מוציאים את הסלסילות, מכינים את הקרם ממלאים, מקשטים ומגישים לשולחן כאילו התכוננו לביקור ימים מראש.


 

 

 

 

בעניין המילוי והקישוט אם בא לכם למלא בקרם בטעם אחר למשל שוקולד או  כל טעם אחר שבא לכם.. הכל הולך וגם הקישוט הוא כייד הדמיון הטובה עליכם.

אני בחרתי למלא בקרם וניל (פטיסייר) עם קישוט של דובדבן סתם כי זו עונת הדובדבנים ואני מאוד אוהבת את השילוב.


אם אין לכם זמן  או חשק, להכין את קרם הפטיסייר המבושל, ניתן גם למלא את הסלסילות בקרם של שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל.

1 קופס' אינסטנט וניל+1 כוס חלב+1 שמנת מתוקה להקציף הכל יחד לקצף יציב ולמלא את הסלסילות.

 

גם כך יוצא הקינוח הזה טעים ויפה להפליא. 


 

סלסילות הקדאיף:

  • 200 גר' שערות קדאיף

  • 100 גר' חמאה

  • 1/2 כוס אבקת סוכר


ההכנה:

  • להפשיר בקערה את שערות הקדאיף.

  • להוסיף את החמאה המומסת ואבקת הסוכר ולערבב היטב.

  • לקחת תבנית שקעים ולהניח אותה הפוך, לעטוף כל שקע הפוך בתערובת הקדאיף (לא חייבים לעטוף את התבנית באופן מושלם כי זהו סוד היופי של הסלסילה) 

  • להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180-190 מע' עד שהסלסילות מקבלות צבע זהוב יפה.



     

 

 

קרם הפטיסייר:

  •  500 מ"ל חלב 
  • 5 כפות קורנפלור

  • 4 חלמונים

  • ½ כוס סוכר

  • 1 מקל וניל חתוך לאורך/ 1 כפית תמצית וניל איכותית

  • 250 גר' שמנת מתוקה 


  • לקישוט : דובדבנים / תותים/ משמשים


ההכנה:

  1.  בסיר חסין אש, מביאים לסף רתיחה את החלב ומקל הוניל החצוי.
  2. בכלי נפרד מקציפים את החלמונים עם הסוכר לעיסה בהירה ותפוחה, ומוסיפים את הקורנפלור. ממשיכים להקציף ביתר מרץ עוד כמה דקות עד שהעיסה חלקה.

  3. מוסיפים 2 כפות מהחלב אל תוך עיסת הביצים ומערבבים לצורך השוואת טמפ', שופכים את כל העיסה אל החלב ומערבבים ללא הפסקה עד שהעיסה מסמיכה.

  4. מעבירים את הקרם לקערה נקיה ולא עמוקה מידי, מכסים בניילון נצמד (צמוד צמוד לקרם) ומכניסים למקרר  עד לצינון מלא של הקרם.

  5. מקציפים את הקרם במיקסר עד שהוא חלק וללא גושים ומעבירים לכלי נפרד.

  6. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם 1 כף סוכר לקצף יציב, אך לא חזק מידי.

  7. מערבבים את הקצפת והקרם יחד בתנועות קיפול.

  8. מכניסים את הקרם אל שקית זילוף חד פעמית, ממלאים כל סלסילה בקרם ומקשטים בדובדבן.


 

 

 

 

בתאבון ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת