00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

עוגת גבינה אפויה ללא סוכר

 

 

 

הבן שלי,ביקש שאכין לו עוגה.  קשה לו להתעלם מהמתוקים, לכן אני משתדלת לחפש לו מתוק שהוא עם מעט פחמימות , ללא סוכר וגם על הדרך (בשבילי ) ללא הרבה קלוריות... מה הכי מתאים? עוגת גבינה! שוב עוגת גבינה אפויה. זה הכי כיף, לדעת שיש עוד עוגת גבינה שאפשר להכין בזריזות ולהנות ממנה ללא רגשי אשמה כבדים. עוגת גבינה נוספת ללא סוכר וללא גלוטן הכנתי כבר בעבר.

אז הנה עוד מתכון לעוגת גבינה אפויה מצויינת, ללא סוכר ועם מעט מאד פחמימות לכל פרוסה. חובה לצנן אותה במקרר מספר שעות לפני האכילה.

המתכון כמובן מתאים גם לסכרתיים וגם לבעלי צליאק, כלומר ללא גלוטן.

המתכון לקוח מכאן.  

עוגת גבינה  אפויה ללא סוכר

תבנית עגולה , בקוטר 22.

4 ביצים מופרדות

2 חלבונים

חצי כוס ספלנדה (תחליף סוכר)= שווה לחצי כוס סוכר

1 כפית מיץ לימון - שמתי 3/4 כפית

מעט מלח

3 חפיסות של גבינה טוב טעם , 3%- 750 גרם סה"כ

1/2 כפית של גרידת לימון- שמתי קצת פחות

ציפוי- לא חובה

1/2 חבילה של שמנת חמוצה 9% - כ- 100 מ"ל

1 כף ספלנדה(תחליף סוכר )= שווה ל 1  כף סוכר

1 כפית תמצית ווניל אמיתית.

אופן ההכנה:

 מחממים תנור ל200 מעלות. מניחים נייר אפייה על תבנית 22 ולשמן אותה בספריי שמן.

 להפריד את הביצים. להקציף את החלבונים עם מעט מלח לקצף חזק ויציב.
בקערה נפרדת, לערבל את הספלנדה- תחליף סוכר - עם החלמונים (הצהוב) עד שמקרים. להוסיף את מיץ הלימון.

להוסיף בהדרגה את הגבינה. לערבל תחילה במהירות נמוכה 1/3 ולאט להוסיף את השאר עד שהכל קרמי וחלק.

לקפל חלק קטן מהחלבונים לתערובת הגבינה. להוסיף את גרידת הלימון .  לקחת את התערובת שנוצרה ולקפל אותה לתוך תערובת החלבונים.  כלומר, לשפוך בעדינות , כל פעם קצת, מתערובת הגבינה לתוך החלבונים ו"לקפל" עד לתערובת אחידה.   
לשפוך את התערובת לתוך תבנית האפיה ולנער את התבנית כך שהתערובת תתיישר ותהייה בגובה אחיד.

לאפות 10 דקות בחום של 200 מעלות . לאחר 10 דקות להוריד טמפ  ל 150 מעלות ולאפות עוד 35-40 דקות.

כשהחלק העליון של העוגה מוכן, לסגור את התנור ולהשאיר את העוגה לצינון בתנור סגור עוד כשעה.

להוציא לאחר שעה ולהמשיך לקרר אותה על השיש.

הציפוי: לערבב ביחד שמנת חמוצה,ספלנדה ותמצית וניל ולצפות את העוגה ( ואת השברים,אם נוצרו )

העוגה נהדרת, מרקמה דחוס בגלל הגבינה הכחושה אבל אנחנו אהבנו מאד.

לא לוותר על הציפוי- הוא מוסיף המון!

תהנו.  


 

מוזמנים לבקר בבלוג החדש שלי בנושא הפעלות לילדים, הכנה למבחנים ועוד:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/userBlog.aspx?FolderName=kidsactivandtest

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת