00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

קאפקייקס שוקולד "שטניות"

 

"יש מי שסוברים ששמה של העוגה ניתן לה משום שהיא כה מפתה, אחרים חושבים שצבעה החום העמוק הוא צבע 'שטני'.

את העוגה מכינים לרוב עם חמאה מומסת במקום שמן ועם כמות נכבדה של אבקת קקאו. בגרסה הבאה נוספה גם שמנת

חמוצה, לתוספת לחות וטעם חמצמץ וגנאש השוקולד החלק והמשיי מעניק ציפוי עשיר. אפשרויות ציפוי אחרות: ציפוי 'שבע הדקות'

או ציפוי גבינת השמנת.

את תלתלי השוקולד אפשר להכין בקלות כשמעבירים קולפן ירקות על חפיסת השוקולד אך אפשר לוותר עליהם".

מן הספר  "קאפקייקס - כל אחד יכול - מרתה  סטיוארט". 


32 יחידות.

חומרים:

3/4 כוס אבקת קקאו משובחת רצוי בעיבוד הולנדי

3/4 כוס מים חמים

3 כוסות קמח

1 כפית אבקת סודה לשתיה

1 כפית אבקת אפייה

11/4 כפית מלח

11/2 כוסות חמאה לא מלוחה [340 גרם]

21/4 כוסות סוכר

4 ביצים בטמפרטורת החדר

1 כף + 1 כפית תמצית וניל טהורה

1 כוס שמנת חמוצה בטמפרטורת החדר

ציפוי גנאש שוקולד

תלתלי שוקולד לעיטור

 

אופן הכנה:

1.   מחממים את התנור לחום 180 מעלות. מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר

[מנז'טים]. מערבבים היטב את אבקת הקקאו עם המים לתערובת חלקה. בקערה

אחרת מערבבים את הקמח, אבקת הסודה, אבקת האפייה והמלח.

 

2. ממיסים את החמאה יחד עם הסוכר בסיר על להבה בינונית-נמוכה, תוך 

ערבוב. מסירים מהאש ויוצקים לקערת מיקסר. מערבלים במהירות בינונית נמוכה

כ4-5 דקות. עד שהתערובת מתקררת. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, תוך

ערבול לאחר כל הוספה וניקוי דופנות הקערה מדי פעם. מוסיפים את תמצית הווניל ואת

תערובת הקקאו ומערבלים לתערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המיקסר לנמוכה.

מוסיפים את תערובת הקמח בשני שלבים לסירוגין עם השמנת החמוצה, ומערבלים היטב לאחר כל הוספה. 

 

3.   מחלקים את הבלילה באופן שווה בין השקעים בתבניות עד ל3/4 מגובהם. אופים

כ-20 דקות. תוך שינוי מיקום התבניות בתנור במחצית זמן האפייה, ועד שקיסם שננעץ

במרכז העוגות יוצא נקי. מעבירים את התבניות לצינון על רשת ל-15 דקות לפני שמוציאים

את הקאפקייקס מהשקעים. מנימים לצינון מלא. אפשר לשמור את הקאפקייקס למשך 

יום בטמפרטורת החדר או להקפיא אותן בקופסאות אטומות עד חודשיים.

 

4.   לסיום, מורחים את הציפוי על פני העוגות בעזרת מרית-זווית. שומרים במכל

אטום במקרר עד שלושה ימים. מביאים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה ומעטרים

בתלתלי השוקולד.

 

ציפוי הגנאש:

חומרים: 450 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה קצוץ דק, 21/3 כוסות שמנת מתוקה, 1/4 כוס סירופ תירס בהיר

1. שמים את השוקולד בקערה חסינת חום. מביאים את השמנת וסירופ התירס לסף רתיחה בסיר קטן על להבה

בינונית - גבוהה, יוצקים על השוקולד. מניחים לתערובת לעמוד, ללא ערבוב, עד שהשוקולד מתחיל להימס.

2. מערבבים בעזרת מרית גמישה, ממרכז הקערה כלפי חוץ עד שהתערובת אחידה וחלקה [לא מערבבים יותר מדי]

3. מעבירים למקרר, ומערבבים כל 5 דקות, עד שהציפוי מתחיל להתייצב וצבעו הופך בהיר מעט, משתמשים מיד הגנאש

ימשיך להסמיך גם לאחר שמפסיקים לערבב אותתו.

 

 

אזהרות !!!

המרשם מובא כאן כלשונו מהספר.

אין לי מושג למה כפית ורבע של מלח. אני הקטנתי הכמות ובכל זאת כל הטעמים של האבקת פיה והסודה והמלח די דומיננטים, אולי בגלל שהפחתתי גם מהסוכר לפחות כוס אחת. 

אז אפשר להפעיל שיקול דעת ולהפחית מהמלח וגם מהסודה לשתיה, כי העוגיות תופחות מאד. 

לא לוותר על תבנית שקעים על מנת להניח בה את המנז'טים - עטרות נייר. תוך שנייה הכל מתפשט ונהפך לעוגה אחת שטוחה. אז מחצית ניסיתי בצורה הזו,

ואת המחצית השניה הכנסתי לתבנית שקעים ואז הן יצאו כמו שצריך. 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת