00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

קְנִישֶס - מזכרונות בית ילדותי

26/06/2011

 

 

 

לפעמים בא מ'זכרונות בית ילדותי' ולמרות החום והעמידה ליד התנור היה שווה כל ביס .

 

קְנִישֶס                    (16 יח')


2 כוסות קמח רגיל
100 גר' חמאה רכה
3/4 כוס אשל
1/2 כפית מלח


למילוי

2 תפוחי אדמה לבנים מקולפים ושטופים
1 גזר גדול מקולף
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן
20 גר' חמאה






מעבדים ביחד קמח וחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים מלח ואשל ומעבדים עד קבלת
בצק חלק וגמיש. לעטוף בניילון ולשמור במקרר כשעה.


לחמם מים בסיר קטן ולבשל את תפוחי האדמה והגזר עד רך. מוסיפים את החמאה, מועכים ומתבלנים.


במחבת מחממים את השמן ומזהיבים את הבצל. להוסיף לתערובת הירקות. לערבב.
לקרר.





מרדדים את הבצק ומניחים את המלית בקצה. מגלגלים למעין רולדה / נקניק ארוך.
חותכים למספר החתיכות הרצוי לפי הגודל הרצוי. מושכים את הבצק שיכסה כמעט
את כל המילוי.

אופים בתבנית שטוחה ומשומנת  כ 25 - 30 דקות.


בתיאבון


אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

58 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת