00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

קרפצ`יו

23/06/2011
אילו ידעתי כמה פשוט להכין את המאכל הטעים הזה, הייתי מכינה אותו כבר מזמן.
בסך הכל בשר איכותי פרוס דק דק (החלק הכי קשה בהכנה), מוחמץ כמעה בחומץ בלסמי ומעוטר בעלים וירקות וכמובן גבינה איכותית.
כמה פשוט  וכל כך טעים!
בדרך כלל כשאנחנו סועדים במסעדה, אחת ממנות הפתיחה חייבת להיות קרפצ`יו שתמיד נגמר ראשון ואנחנו מבקשים סיבוב נוסף. קרפצ`יו איכותי אכלנו בביסטרו אדמה בזכרון יעקב, במסעדת אדום בירושלים ובעוד מסעדות טובות. אז אם זה כ"כ טעים בחוץ למה לא לנסות להכין את זה בבית?
 
סוד ההכנה של הקרפצ`יו הוא באיכות החומרים!! אם אין לכם נתח בשר איכותי, שמן זית מעולה וטעים, גבינה מצויינת וירקות טריים, תדחו את ההכנה לזמן אחר בו תהיו מאורגנים למשימה. אה, ואל תתנו לקצב של הסופר להרוס לכם את הנתח. כמעט ופרסתי אותו לפרוסות דקיקות כשראיתי איך הוא עומד לחתוך לי את הסינטה!! כן, יצר אלים יוצא ממני כשמתעללים לי באוכל.
 
 
קרפצ`יו
 
מצרכים:
נתח בשר סינטה או פילה איכותיים ( עדיף לקנות אצל קצב שאתם מכירים ולא בסופר)
 גבינת פרמז`ן
נבטי חמניה או עלי רוקט צעירים
קוביות סלק מבושל
פרוסות דקיקות של צנונית קטנה
שמן זית איכותי
חומץ בלסמי
מיץ לימון
מלח אטלנטי או גס רגיל
פלפל שחור גרוס
 
אופן ההכנה:
את הבשר יש לפרוס הכי דק שאפשר. ניתן לעשות זאת ראשית ע"י סכין חדה במיוחד ושנית על ידי החזקת הנתח שכוב על קרש החיתוך כשאת הסכין מעבירים בעדינות קרוב ליד, כך שתיפרס לה פרוסה דקה ואפילו שקופה (כמו שמפלטים דג).
** בכדי להקל על פריסת הנתח אפשר להכניס אותו למקפיא (לא לזמן ממושך מידי)  ולפרוס אותו קפוא.
*** ניתן גם לסדר את פרוסות הבשר על ניילון נצמד בצורת עיגול ובקוטר שקטן מקוטר הצלחת. להניח מעל הבשר ניילון נצמד נוסף ולדפוק בעדינות עם הצד החלק של פטיש שניצלים. לקלף את הניילון העליון, להפוך את פרוסות הבשר על צלחת הגשה ולקלף את הניילון השני.
סדרו יפה על צלחת הגשה שטוחה את נתחי הבשר  עם מינימום חפיפה בין פרוסה לפרוסה.
פזרו מעל חומץ בלסמי כך שכל פרוסות הבשר יקבלו נגיעה ממנו, עיטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר לשעה עד שעתיים (אפשר גם לוותר על השלב הזה).
קשטו בקוביות סלק, צנונית פרוסה, נבטי חמניה או עלי רוקט צעירים, הזליפו מעל הכל שמן זית ומיץ לימון, תבלו במלח ופלפל ומעל הכל הניחו פרוסו דקות של גבינת פרמז`ן.
 
קריאות התפאלות מובטחות לכם מהסועדים :)
 
 
 
 
 
 
בתאבון :)
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
תסלחו לי על נוכחות דלילה בתקופה האחרונה
אני עסוקה כולי בתכנון הנסיעה המשפחתית הקרובה לחו"ל, מסיבות סיום ועוד כל מיני
שגוזלים ממני "זמן בלוג" יקר. 
זו הסיבה שאני ממעטת להכנס גם לבלוגים שלכם (תיבת המסרים שלי מפוצצת!!)
אז קבלו בהבנה את העדרותי ונתראה אחרי "הבלאגן" :-)
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

39 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת