00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

יומן חסוי

גלגלי אגוזים טבולים בשוקולד

22/06/2011

המוצרים:

2.5 כוסות קמח.

1 מרגרינה.

100 גרם אבקת סוכר.

1 סוכר וניל.

100 גרם אגוזים (או שקדים) טחונים.

השוקולד: 250 גרם שוקולד מריר + 4 כפות שמן.  (לא צריך כל כך הרבה, אבל זה נוח שהשוקולד גבוה וכך ניתן לטבול בדיוק עד החצי של העוגיה ולקבל צורה יפה ומדויקת.   אפשר אח"כ להכין עוגה נוספת שדורשת שוקולד מריר, ולהשתמש באותו שוקולד שנשאר)

אני השתמשתי בתבנית  סיליקון כזאת:  אם אין, כמובן אפשר להשתמש בכל צורה אחרת.  עדיף בצורות שנוטות לעיגול. כגון פרח, מטבע וכדו'.

לא ניסיתי אבל אני מניחה שניתן לכדרר כדורים רגילים אם אין תבנית סיליקון. אם מישהו מנסה וזה מצליח יפה, אשמח לקבל עדכון.

 

ארבעת שלבי ההכנה: 

א) מערבבים ביד את החומרים.

ב) ממלאים את השקעים של התבנית.

ג) אופים במשך 7 דק' על כ180 מעלות. העוגיות נשארות די לבנות, אבל תופחות מעט וזה סימן שהן מוכנות.

כדאי לצנן את התבנית מעט לפני שמוציאים את העוגיות, כדי שלא תתפרקנה.   כמו כן, גם אחרי שהן יוצאות מהתבנית, לא כדאי לגעת בהן.  כשהן מתקררות הן מתקשות ומתייצבות יותר.

ד) בשלב הזה טובלים עד החצי בשוקולד. זה לא רק יפה, זה גם חלק נכבד מהטעם. ולכן כדאי להקפיד על שוקולד מריר.

כדאי להמיס בסיר עמוק וקטן, כדי שיהיה מספיק גובה לטבול.

ניתן לעטר לאחר מכן עם שקדים/אגוזים קצוצים.   או לחילופין, לזלף כוכב של קצפת/שוקולד לבן+ חמאת בוטנים, בתוך החור של הגלגל.

 

העוגיות לא רק יפות, הן גם טעימות מאדדד!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

קוביית רשימת הרשומות
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פ י ל פ ל י ת אלא אם צויין אחרת