00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל בטעם של עוד - ממטבחה של יוכי

חלה לשבת

 

 

במסגרת השתתפותי בקורס אפייה הכנו חלה טעימה לשבת.

המתכון לא שונה בהרבה ממה שאני מכינה בד"כ אלא שהפעם הוסיפו לו מחמאה.

עפ"י הקונדיטור שמשון שמש יש הבדל משמעותי בין שמן למרגרינה ולכן לא כדאי לוותר

עליה למרות כל הבעיות האחרות הכרוכות בה...ביננו מדובר בכמות קטנה מאוד.

אני ממליצה בחום רב על המתכון...דבר חדש שלמדתי ואני משתפת אתכם...אין צורך בביצה מעל, פשוט

משיחה של מברשת רטובה במים ופיזור שומשום ויש לנו יופי של צבע וקריספיות.

 

חלה לשבת / מתוך קורס אפייה - הקודינדיטור שמשון שמש/יוכי68

1 ק"ג קמח

70 גרם סוכר

60 גרם מרגרינה

1 כף שמן

15 גרם מלח

15 גרם שמרים יבשים

650 סמ"ק מים לפי ספיגה

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

אופן ההכנה:

ללוש את כל החומרים לבצק אחיד.

התפחה ראשונה למשך כשעה.

חלוקת הבצק לכדורים ומנוחה נוספת למשך כ 15 דקות.

מכל כדור יוצרים אצבע בצק ארוכה ומכל זוג או שלשה וכו' יוצרים צמה/חלה קלועה.

מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, מורחים מים או חלמון עם מים מקשטים בשומשום או פרג

אופים בחום של כ 180 מעלות למשך כ 25 דקות.

 

יוכי: אני הכנתי מכמות של חצי ק"ג חלה מארבע רצועות בצק - חלה ענקית ויפה.

ומהחצי השני הכנתי שתי חלות קטנות יותר....הריח מעלף והטעם נפלא!

נסו ותהנו! שבת שלום לכולם!יוכי

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

מהיכן מבקרים אותי?
free counters
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יוכי68 אלא אם צויין אחרת